RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber for å stanse gasslekkasjen på Snorre

Sist oppdatert:
Personell på Snorre A-plattformen i Nordsjøen har i natt pumpet tungt boreslam ned i en brønn som lekker gass
Gasslekkasjen oppstod ved 19-tiden i går, 28. november. Arbeidet med å gjenopprette barrierene i brønnen fortsetter i dag.

– Målet er at boreslammet skal presse gassen tilbake slik at vi kan få anledning til å jobbe i brønnen og stanse lekkasjen, sier Øivind Reinertsen, Statoils områdedirektør for Tampen-området.

Statoil planlegger å sende ut nye mannskaper til Snorre A-plattformen i dag for å avlaste de som har jobbet gjennom natten, opplyser oljeselskapet i en melding.

Det heter videre at totalt 180 personer ble i går kveld og i natt evakuert til omkringliggende plattformer ved hjelp av helikopter. 36 ble igjen for å stabilisere brønnen. Planen er at de som ble evakuert, skal flys til land i dag. De vil bli briefet om hendelsen og få tilbud om å reise hjem.

Problemet oppsto under forberedelsene til boring av et sidesteg fra injeksjonsbrønnen P-31. Brønnen var på forhånd stabilisert med tungt boreslam. Da et produksjonsrør ble trukket ut, kom det likevel gass inn i boreslammet. Det ble registrert gass på plattformen, og det ble også oppdaget at det lakk gass fra havbunnsutstyret.

– Dette er en svært uvanlig og alvorlig hendelse. I slike situasjoner vil vi ikke ha flere om bord på plattformen enn det som er nødvendig av beredskapshensyn. Produksjonen ble nedstengt og det ble besluttet å gjennomføre evakuering, sier Reinertsen.

De bakenforliggende årsakene til lekkasjen vil Reinertsen ikke kommentere.

Det er foreløpig uklart når produksjonen kan bli gjenopptatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere