Gå til sidens hovedinnhold

Jobber for god revyånd

Premièren på Lambertseterrevyen lurer like rundt hjørnet og bak kulissene er nervene sånn passe i spenn.

Lambertseter: Vi er i rute, forsikrer Jørgen Bråten Nordby som er revysjef sammen med Sunniva Kvaløy.

Jeg tror vi ligger godt an, samstemmer Andreas Hedemann, skuespiller for andre gang. I år står han på scenen med Camilla Melbye, Helene Conradi, Per Øyvind Nielsen Bø, Benjamin Løssfelt, Emil Henrik Flatø og Synne Uddmo Ask.

Digital kunnskap

Årets forestilling har fått navnet "Do the Google" med henvisning til det populære nettstedet.

Det handler om bevegelsen "Do the Google" som drives av de syv skuespillerne. Gjengen er lei av dumme og naive mennesker. De søker derfor å utdanne seg selv ved å "google" temaer de lurer på og dermed få mer kunnskap, forklarer revysjefen.

Vi føler at vi er for dumme til å klare oss i samfunnet. Vi er "glasurgenerasjonen" med selvinnsikt, utdyper skuespiller Andreas Hedemann og forklarer at fordommer er et viktig element i forestillingen.

Men vi følger jo ikke dette temaet hele tiden, det blir mye forskjellig for enhver smak. Alle vil kunne le av noe, forteller revysjefen.

Instruktørene

Årets instruktører heter Marit Støre Valeur og Lisa Smith Walaas. De er til daglig studenter ved Musikkhøyskolen og reklameskolen Westerdal og de har begge vært med på et utall revyer.

Til sammen har vi vel gjort de fleste revyfeil, det har vært mange pinlige øyeblikk. Jeg var med på Elvebakkens første revy. Da var låten "Tenke sjæl" både åpnings- og avslutningsnummeret, ler Marit Støre Valeur.

Jeg husker en monolog jeg hadde som varte i ni og et halvt minutt, og jeg kom ikke til det første poenget før etter syv minutter, erindrer Lisa Smith Walaas.

Men slike erfaringer er gode å ha, samstemmer instruktørene.

Revysamarbeid

Etter premièren på årets Nordstrandrevy troppet Lambertseterrevyen opp med gave og lykkønskninger. Stemningen mellom de to revygjengene virket svært så gemyttlig.

De siste årene har rivalforholdet mellom Nordstrand og Lambertseterrevyen stilnet. Noe sånn som skjedde på Fagerborg ville aldri kunne skjedd her, forteller Andreas Hedemann med henvisning til episoden der noen helte cola over et miksebord som tilhører Fagerborgrevyen, trolig i et forsøk på sabotasje. Hedemann kan fortelle om revyer som har egne sabotasjegrupper, såkalte "raid-grupper".

Deres oppgave er å ødelegge for andre revyer. Man kan for eksempel bestille masse billetter til premièren for så ikke å dukke opp, eventuelt å møte opp for å "bue". Eller de kan rive ned plakater. Dette tar vi sterkt avstand fra, forteller Hedemann og understreker at de samarbeider godt med gjengen fra Nordstrand.

Tradisjoner

Lambertseterrevyen har lange tradisjoner og har høstet mye god kritikk tidligere år. På spørsmål om de gruer seg for nådeløse terningkast svarer Hedemann at han ikke føler det er så viktig.

Vi er mer opptatt av at folk skal ha det bra på revyen. Terningkastet er jo bare en person sin subjektive mening, svarer skuespilleren. Instruktørene legger derimot ikke skjul på at premièrenervene har meldt sin ankomst.

Akkurat nå er det grusomt. Vi spør oss selv hvert år hvorfor i all verden vi utsetter oss for dette. Men etter premièren glemmer man jo alle nervene, forteller Støre Valeur. Nå håper gjengen fra Lambertseter videregående skole på fullsatt sal når teppet går opp på premièren mandag den 5. februar.

"Do the Google" blir å se hver kveld klokken 19 fra femte til 16. februar i aulaen på Lambertseter videregående skole.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua