RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber fortsatt med å få løslatt nordmann i Jemen

Bergen (NTB): Partene jobber fortsatt med å få løslatt en 34 år gammel bergenser som for halvannen uke siden ble bortført i Jemen.

Det kan ennå ta noen dager, men det går nå mot en løsning som partene kan leve med, opplyser kilder med kjennskap til forhandlingsprosessen til Bergens Tidende.

Den 34 år gamle nordmannen som er ansatt i FN, har i halvannen uke sittet i fangenskap hos Al Jalal-stammen i Maarib-regionen i Jemen. De krever at myndighetene i Jemen løslater et stammemedlem som ble arrestert etter et angrep på en bensintransport i Maarib-regionen.

- Meglinger mellom stammer tar lang tid, siden partene ikke har direkte kontakt med hverandre, sier Jemen-forsker Fernando Carvajal.

Ifølge Carvajal er bergenserens situasjon blitt en svært betent sak for regjeringen i Jemen. Regjeringen frykter ifølge ham at FN skal holde tilbake midler inntil han blir løslatt. Jemen har bedt om økonomisk bistand fra FN i forbindelse med det kommende valget, og har også bedt om at FN stiller med valgobservatører. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere