RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber med flere tiltak for å sikre skole for asylbarna


Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vurderer flere tiltak for å sikre alle asylbarn undervisning.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vurderer flere tiltak for å sikre alle asylbarn undervisning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)
Kunnskapsdepartementet jobber med flere ekstraordinære tiltak for å kunne sikre asylbarna skolegang. Blant annet vurderes det om pensjonerte lærere i korte perioder kan undervise.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier til Aftenposten at det er viktig at barna får en skolegang – selv om Norge innfører innstramminger i asylpolitikken.

– At man som foreldre er opptatt av at barna skal få utdannelse, tror jeg alle kan kjenne seg igjen i, sier Røe Isaksen.

6.676 barn i skolepliktig alder har så langt kommer til Norge i år. Disse har lovfestet rett til undervisning, men på grunn av det store antallet har det vært vanskelig å få dette til alle steder.

Departementet jobber nå med ekstraordinære tiltak. Det vurderes å opprette en lærerpool bestående av lærere som ikke jobber i skolen, eller lærere som er pensjonister som i kortere perioder kan bistå med undervisning.

Digitale løsninger er også under vurdering. Da kan flere barn undervises samtidig – også på steder der man ikke har arabisktalende lærere. 

Det er dessuten kommet forslag om å bruke frivillige organisasjoner, ettermiddagsåpne barnehager og innkvartering på folkehøyskoler.

I Sverige brukes asylsøkere med lærerkompetanse til å undervise. Røe Isaksen sier at dette er til vurdering, men kun som en nødløsning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere