*Nettavisen* Nyheter.

Jobber på spreng for President

John «Leo McGarry» Spencers død har skapt en nøtt for manusforfatterne av «Presidenten».

19.12.05 14:39

(SIDE2:) John Spencer døde uventet i helgen av et hjerteinfarkt dagen etter at han ble lagt inn på sykehus med en alvorlig forkjølelse. Han ble 58 år gammel.

Speilet hans liv
Manusforfatterne og regissørene bak TV-serien «Presidenten» har bare noen uker på seg for å takle det uventede dødsfallet til John «Leo McGarry» Spencer.

På nesten mystisk vis speilet Spencers liv hans rollefigur i «West Wing» eller «Presidenten» på norsk. I forrige sesong holdt hans rollefigur på å dø av hjertesvikt. I helgen døde Spencer selv av det samme.

Både Spencer og hans prisbelønnende innsats om presidentens rådgiver, Leo McGarry, var tørrlagte alkoholikere.

McGarrys kamp tilbake fra hjerteinfarktet var en stor del av sesongen som går på NRK, og neste sesong som til dels er klar i USA. Nå må manusforfattere skrive om store deler av manus.

Redigerer og skriver om
Produsentene og manusforfatterne har frem til januar og redigere om, og skrive til nytt på de resterende episodene. Hvordan de skal skrive John Spencers rollefigur ut av serien er ikke klart.

Spencer er med i fem episoder som starter sendetid i januar. Å klippe om disse kan være en løsning.

Det er ikke første gang en skuespiller dør midt under en innspilling. Nancy Marchand som spilte mater familias i «Sopranos» døde også uventet. Det samme gjorde «8 Simpe Rules»-skuespiller John Ritter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag