(Spillmagasinet): Filmen basert på storspillet «Halo» skulle være en av de store actionfilmene i 2008 med blant annet Peter Jackson i regissørstolen.

Bak filmen stod opprinnelig filmstudioene Universal Pictures og 20th Century Fox, men disse trakk seg i siste liten, angivelig på grunn av for høye produksjonskostnader.

Peter Jackson jobber fremdeles med et hemmelig «Halo»-prosjekt, men det skal ikke være relatert til filmen - som det har vært veldig stille rundt. Til nå.

Ifølge nettsiden Advanced Media Network er arbeidet med å få filmen tilbake i produksjon godt i gang.

Ken Kamins, talsmann for Peter Jackson, forklarer til nettsiden at de er i samtaler med flere andre potensielle partnere som kan hjelpe i det videre arbeidet med filmen.

- Takket være sjefsprodusentene Jackson og Walsh er de forberedende arbeidene på filmen gjenopptatt. Weta Digital og Weta Workshop i New Zealand står for mesteparten av visuelle effektene i filmen så langt, sier Kamins.

Det virker ikke som om noen av de kreative kreftene bak filmen er byttet ut. Kamins forsvarer igjen valget av Neill Blomkamp som regissør for filmen.

- Det er ikke Ridley Scott, det er ikke James Cameron, det er ikke noe vi har sett før. Men det er noe nytt og friskt og det er kult, sier Jackson i et intervju med nettsiden Ain't It Cool News.

Han beskriver Blomkamp som en hard fan av spillet, og en som virkelig ønsket å regissere filmen - to veldig viktige kriterier for at filmen ikke skal bli en klisjé.

Les flere spillsaker på våre spillsider.