Gå til sidens hovedinnhold

Jobbstrekken!

Mette Kjær Enger og Hilde Sandstad trimmer damene i bydelsadministrasjonen ukentlig. Men «helseterroren» tar de avstand fra.

NYDALEN: Og strekk! oppfordrer instruktør Mette Kjær Enger. Åtte spreke damer løfter hendene mot taket og tøyer kroppen rolig til siden. Fra et par små høyttalere velter det ut avslappende og beroligende musikk. Damene i bydelsadministrasjonen, som flyttet inn i nytt bygg for bare et par uker siden, bryr seg lite om at stoler, esker og umonterte toalettskåler står stablet i korridorene. Trimmen må de ha med seg.

Positivt for miljøet

Jeg syns det er positivt at arbeidsgiveren er opptatt av de ansattes helse, sier avdelingsleder Ellen Oldereid.

De ansatte i bydelen får bruke en time i uka til trening og trim i arbeidstiden. For de som jobber i administrasjonen er «Jobbstrekken» et 15 minutters tilbud tirsdag og fredag.

Vi ønsket å tilby de ansatte en aktivitet som ikke er et for stort tiltak, og som ikke krever for mye forberedelse. Her er det ikke nødvendig å skifte til treningstøy eller dusje etterpå. Når økta er ferdig kan man gå rett tilbake til jobb, konstaterer Oldereid.
Spesialkonsulent Torild Roaas er helt enig.
Det er et kjempefint tilbud, og det tror jeg alle her er enige om. Hadde ikke instruktørene vært her hadde ingen gjort det, mener Roaas.
Hun tror tilbudet har en positivt effekt på sykefraværet, og i tillegg til å løse opp stive skuldre og musearmer, mener hun tilbudet har en viktig sosial effekt på arbeidsmiljøet.

Anti-helseterror

Selv om det bare er spreke damer som står og strekker i korridoren når Nordre Aker Budstikke kikker innom, pleier også bydelsadministrasjonens mannlige ansatte å delta, betror instruktørene Mette Kjær Enger og Hilde Sandstad.
De to ballettpedagogene har siden 2004 drevet firmaet Kilde, som ser det som sin oppgave å bringe bevegelse inn i bedrifter som StatoilHydro, Visma, Hafslund og Nordea Finans.

Dette er ikke bare for damer, men det er forskjellige kulturer i bedriftene. I Statkraft trimmer vi flere menn enn kvinner, sier Kjær Enger.

Vi tar de ansatte bort fra skjermen og gjør øvelser som virker avspennende, løser opp stiv muskulatur og bidrar til å forebygge belastningsskader, forklarer Sandstad.
Med sitt konsept «Jobbstrekken» har de to damene spesialisert seg i denne nisjen.

Vi er en motvekt til «helseterroren», som fokuserer på det som er feil, og som tvinges ned over hodet folk. Dette skal være lett og lystbetont. Dessuten er det lov å hygge seg, smiler de to.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem