RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Joda, Fredriksen selger i Frontline likevel (Ny)

Sist oppdatert:
John Fredriksen selger Frontline-aksjer for 2,36 milliarder kroner. Dermed bekreftes spekulasjonene om at tankinvestoren ønsket å selge på toppkurser. Her er kommentarene fra Tor Olav Trøim
Les hva vi skrev om Frontline-ryktene tidligere i sommer: Avviser Frontline-lekkasjer - Fredriksen ville selge

Nytt: Kommentarer fra Fredriksen nære medarbeider Tor Olav Trøim

John Fredriksens Hemen Holding har i dag solgt 9 millioner aksjer til kurs 262 kroner. Verdien på posten er dermed 2,36 milliarder kroner. Sluttkurs for Frontline-aksjen var i går på 268 kroner.

Hemen Holding hadde drøyt 35 millioner aksjer på siste aksjonærutskrift. Dette tilsvarte en eierandel på 47,07 prosent.

Nå er Fredriksens eierandel nede på 35 prosent.

- Dette er noe av den beste plassering gjort av et norsk selskap noensinne. Så godt som alle de store internasjonale institusjonelle navnene har tatt aksjer. Det viser at de liker casen vår. Dette er aksjonærer vi ønsker å ha med oss videre, sier en strålende fornøyd Tor Olav Trøim til iMarkedet onsdag morgen.

Trøim er John Fredriksens høyre hånd i flere selskaper.

Tidenes høyest sluttkurs for Frontline kom for én uke siden, og var på 279 kroner pr. Frontline-aksje.

Tidobling

På to år, siden september 2002, er Frontline-kursen ganske nøyaktig tidoblet. Dermed har Fredriksen valgt å selge ut på tilnærmet toppkurser.

- Frontline begynte nå bli en uforholdmessig stor del av Johns (Fredriksen, red. anm) portefølje, salget gjøres for å få mer diversifisering, sier Trøim til iMarkedet

Posten til Fredriksen ble plassert av meglerhuset Pareto Securities, og er satt hos et konsortium av internasjonale finansielle investorer.

Rykter i lang tid

iMarkedet har tidligere skrevet om at John Fredriksen har jobbet med å selge seg ned i Frontline. Sentrale kilder uttalte til iMarkedet den 14. juli at det ble jobbet med å plassere en storpost, men dette ble benektet av Tor Olav Trøim.

Nå bekrefter altså Trøim langt på vei at det har vært jobbet med å selge en god stund.

- Er dette et engangssalg?

- Ja, vi har nå på mange måter fått til det vi ønsket å gjøre. Vi har holdt på med dette en stund. John får vel ut rundt 340 millioner dollar, noe som burde være nok til å holde ham gående i containererederier eller annet, skulle han ønske det, sier Trøim til iMarkedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere