Rogan har nå nemlig blitt tilbudt 100 millioner dollar i nedbetalinger over fire år for å forlate Spotify til fordel for videoplattformen Rumble, som er kjent for sitt konservative publikum, skriver The Independent.

Rumble-sjef Chris Pavlovski fortalte Rogan i en kunngjøring på Twitter at deres videodelingsplattform «står med deg, dine gjester og din legion av supportere i ønsket om ekte samtaler».

Les også: Spotify tar grep etter koronakritikk

– Redde verden

– Så vi har lyst til å tilby deg 100 millioner grunner til å gjøre verden til et bedre sted. Hva med å ta med deg programmet ditt til Rumble, med både gamle og nye episoder, uten sensur, for 100 millioner dollar over fire år? Dette er vår sjanse til å redde verden. Og ja, dette er helt lovlig, la han til.

Rogan, som har fått kraftig kritikk for rasistisk språkbruk og vaksinemotstand, har fjernet titalls episoder av podkasten sin på Spotify.

Les også: Bare Egil truer med å legge ut mer musikk på Spotify

– Selv om jeg på det sterkeste fordømmer det Joe har sagt og er enig i beslutningen om fjerne gamle episoder fra plattformen vår, innser jeg at det er enkelte som vil gå enda lenger. Men jeg vil gjøre en ting helt klart – jeg tror ikke løsningen er å kneble Joe, skriver Spotify-sjef Daniel Ek i en melding til de ansatte i helgen. Ek skriver også at Rogans rasistiske språkbruk var «svært sårende».

Les også: Spotify vil legge inn varsel i podkaster som diskuterer koronaviruset

– Farlig vei å gå

Meldingen fra Ek er det hittil tydeligste tegn på hvordan Spotify stiller seg til Rogans videre skjebne etter at flere artister har trukket musikken sin fra Spotify i protest. Strømmetjenesten skal ha betalt Rogan netopp 100 millioner dollar – nærmere 900 millioner kroner – for eksklusive rettigheter til å strømme Rogans podkast. Protestene påvirker både inntektene og selskapets ambisjoner om å samle alt lydinnhold på ett sted.

– Vi bør sette klare grenser for innhold og ta grep når disse grensene overskrides, men å utestenge stemmer er en farlig vei å gå, mener Ek, som sier at «kritisk tenkning og åpen debatt er kraften bak reelle og nødvendige fremskritt».

Etter å ha steget 9,2 prosent fredag, var Spotify-kursen ned 0,5 prosent i forkant av mandagens aksjehandel.

Les også: Spotifys markedsverdi er halvert på ett år - Neil Young dro giganten helt til bunns