*Nettavisen* Nyheter.

Jogging gir slappe bryster

Frykt dog ikke! En sports-BH kan forebygge hengepatter.

19.01.06 10:37

(Womanweb.no): Det er januar, og tradisjonen tro skal du være igang med nyttårsforsettene. Det er altså på tide å dumpe sjokoladen, gi bort kakene og spenne på sunnhetskoene. Men husk nå er bra sports-BH!

En ny, engelsk undersøkelse viser nemlig at du kan få hengebryst med minder du sørger for at bysten får den rette støtten når du mosjonerer. En forskergruppe fra Portsmouth University i England har brukt en tredimensjonal figur til å måle hvor mye brystene dine egentlig blir påvirket når du trener. Resultatet er at for hver mile (1,6 km) du løper, hopper brystene dine 135 meter!

Et gjennomsnittlig bryst veier mellom 200 og 300 gram, og dermed betyr all hoppingen at brystene får forholdsvis hard medfart. Spesielt går det utover huden og vevet som holder på brystene dine. Forskernes undersøkelse viste blant annet at om du ikke støtter brystene dine skikkelig når du trener, kan det føre til forbigående smerter og ubehag. Men, det kan også føre til permanent strekk i brystvevet som på sikt fører til at de vil henge mer enn uten hoppingen.

Effekten av en BH er til å ta og føle på (om man kan si det). En alminnelig BH reduserer brystene dine sine hopp med 38%, mens en sports-BH reduserer hoppingen med hele 78%.

-Folk bruker tid og krefter på å ha det riktige fottøyet til treningen, men det er like viktig å iføre seg den riktige sports-Bhen også, sier doktor Joanne Scurr, som stod bak undersøkelsen.

Les også:

Stor test av sports-BHer

Rumpe som J.Lo?

Figurfikseren

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag