Johanne Ihle-Hansen (17) bisettes fra Haslum krematorium i Bærum 4. september. Stebroren Philip Manshaus er siktet for drapet.

Les også: Manshaus' far får likevel bistandsadvokat

Ifølge VG ønsker moren til den drepte det muslimske samfunnet og medlemmer i al-Noor-moskeen velkommen i det som blir en livssynsåpen seremoni.

– Vi vet at Johanne som den kloke, gode og reflekterte jenta hun var ville ha vært enig i våre valg med seremonien, sier morens bistandsadvokat, Elisabeth Hagen, i en pressemelding.

De pårørende offentliggjør også to bilder av 17-åringen. Ett av bildene er tatt på en fjelltur mindre enn ett døgn før hun ble drept. Det andre bildet viser henne pyntet og med oppsatt hår.

– Det var også Johanne, skriver familien i pressemeldingen.

Ihle-Hansens mor forteller at Johanne var et sterkt etterlengtet og høyt elsket barn da hun kom til familien bare ni måneder gammel.

Johanne Ihle-Hansen ble funnet død i en bolig på Eiksmarka i Bærum 10. august. Philip Manshaus (21) som er hennes stebror, er siktet for drap.

Politiet fant Ihle-Hansen død etter å ha pågrepet Manshaus i moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, der han begynte å skyte. Ingen ble alvorlig skadd i skytingen. Manshaus er siktet for terror.

(©NTB)