Gå til sidens hovedinnhold

Johanne vil ha lekekamerater

Mangler barnet ditt et sted å være på formiddagen? I Sofienbergparken er det i dag tolv ledige plasser i barneparken.

GRÜNERLØKKA: Det er ganske utrolig. Mens debatten raser om stadig voksende barnehagekøer, finnes det altså tolv ledige plasser midt på Grünerløkka. For de av oss som ikke har vanlig ni til fire-jobb er dette tilbudet genialt, og noe flere burde kunne benytte seg av, mener Kaja Vogt, mor til Johanne (2).

Spar kontantstøtten

Sofienbergparken er det eneste parktilbudet for barn i bydel Grünerløkka. Parken åpner klokka 10 og stenger klokka 14 alle ukedager hele året. Foreldrene beholder kontantstøtten, men må betale 1500 kroner i måneden. Det synes Vogt er en perfekt løsning.

Mange foreldre studerer, jobber i turnus eller har andre livssituasjoner som gjør dette til et meget godt alternativ til barnehage. I Johannes tilfelle synes vi også det er positivt med en myk overgang fram til hun begynner i barnehagen, sier hun til Østkantavisa.

I parken leker ungene stort sett ute hele året, men går innendørs for en lengre spisepause midt på dagen.

Da spiser de, hører eventyr og synger litt, så det blir en slags samlingsstund. Barna har det utrolig bra her, skryter Vogt, og gir honnør til parklederne Else Rønning og Karin Solbakken.

Det føles trygt å overlate barnet sitt til Sofienberg barnepark, og jeg ser jo at Johanne trives godt.

Ønsker flere velkommen

Rønning og Solbakken oppfordrer barneforeldre til å komme innom for å se hvordan de har det i barneparken.

Her kan man få med seg søknadskjema og motta informasjon om hvordan vi driver. Det er bare å komme innom i åpningstiden, sier Solbakken.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren