Gå til sidens hovedinnhold

Johannessen: - Krise for reformarbeidet etter 22. juli-rapporten

Oslo (NTB): Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund mener politidirektør Øystein Mælands avgang kommer på det verst tenkelige tidspunktet for norsk politi.

- Vi beklager denne avgangen på det sterkeste. Vi hadde stor tillit til Mæland, og mente han hadde de rette egenskapene som skulle til for å lede politiet i denne vanskelige tiden, sier Johannessen.

Han sier at avgangen kommer på det verst tenkelige tidspunktet - mens politiet er på vei inn i en stor omstilling som følge av Gjørv-kommisjonens rapport.

- Vi mister en dyktig politidirektør på det verst tenkelige tidspunktet å ha et ledelsesvakuum på toppen av norsk politi, forteller Johannessen.

Allerede før Mæland trakk seg sa han at det var helt håpløst for politidirektøren å bli sittende når ikke den politiske ledelsen i regjeringen kunne gi han uforbeholden støtte i arbeidet med å reformere politiet.

Torsdag kveld erklærte justisminister Grete Faremo seg inhabil i saker som dreide seg om Mælands tjenesteforhold, og statsminister Jens Stoltenberg har også tidligere erklært seg inhabil. (©NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021