John Cleese er et kjent fjes for alle som har sett artighetene til den britiske humorgruppen Monty Python fra slutten av 60-tallet til slutten av 80-tallet.

Den 79-år gamle komikeren figurerte også som spøkelset «Nesten hodeløse Nikk» i Harry Potter-filmene , «Q» i James Bond-serien og hotelleier «Basil Fawlty» i Hotell i særklasse.

Nå vekker han derimot stor oppsikt ved å mene at det store antallet innvandrere i London gjør at byen «ikke er engelsk lenger».

- For noen år siden mente jeg at London egentlig ikke er engelsk lenger. Siden da har nesten alle vennene mine fra utlandet bekreftet observeringen min, skrev Cleese på Twitter-profilen sin, før han la til:

- Så det må være noe sannhet i det.

Huffington Post og Daily Express har blant annet omtalt saken.

- Vet ikke hva som foregår i London

Cleese poengterte til slutt at «London var den britiske byen hvor flest stemte for å forbli i EU».

Det er ikke første gangen skuespilleren, som har flyttet utenlands, har sagt noe lignende. I 2011 fortalte han på et australsk talkshow at han ikke var sikker på hva som foregikk i Storbritannia.

- Eller la meg si det på denne måten; jeg vet ikke hva som foregår i London, fordi London ikke lenger er en engelsk by. Det er hvordan vi fikk OL dit. De sa det var den mest kosmopolitiske byen på kloden, men den føles ikke engelsk, sa han.

Cleese, som har vært en aktiv forkjemper for Brexit, annonserte i fjor at han skulle forlate Storbritannia fordi han var så skuffet over landet, og spesielt pressen.

Da avslørte han at den «nydelige» øya Nevis i øystaten saint Kitts og Nevis, Karibia, var hans neste destinasjon, en ironi flere har påpekt på sosiale medier.

Får gjennomgå på Twitter

Forfatter Caitlin Moran skrev at hun håpet en gammel komiker fra Nevis var klar til å klage over hvordan «Charlestown ikke lenger vil være en sanktkittisk by lenger».

- Forbannede utlendinger, la hun humoristisk til.

En annen forfatter, James Felton, slang seg også på trenden:

- Hei, jeg er John Cleese. I dag skal jeg klage over at det er for mange innvandrere i London, fra mitt hjem i Karibia.

Den skotske komikeren Limmy kunngjorde enkelt og greit at «John Cleese er avlyst».

Cleese er ikke ukjent med å ha sterke meninger, etter at han i 2017 beskrev folk som stemte på Donald Trump som de dummeste folkene han noensinne hadde møtt, ifølge the Independant.

I fjor ble han kalt «utrolig slem» etter å ha brukt et homofobt uttrykk på et radiointervju, skriver the Huffington Post.