*Nettavisen* Nyheter.

John Olav Nilsen fikk redusert fengselsstraff

VANT FRAM: Men John Olav Nilsen må fortsatt i fengsel. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Vant delvis fram i lagmannsretten.

30.09.15 17:39

Den kjente artisten ble i Bergen tingrett dømt til ubetinget fengsel i 60 dager for vold, tyveri og besittelse av narkotika.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Nilsen anket dommen, nå er avgjørelsen fra Gulating lagmannsrett klar. Nilsen får redusert den ubetingede fengselsstraffen med 30 dager.

– Det er riktig av lagmannsretten å redusere dommen ved at saken er blitt så gammel som den har blitt. Det var ett av poengene vi hadde i tingretten, sier Nilsens forsvarer Linda Ellefsen i Advokatfirmaet Elden til Nettavisen.

– Hvordan reagerer han på dommen?

– Han synes det er trist at Gulating lagmannsrett ikke så at dette var tale om provokasjon, og at han har prøvd å skille dette basketaket, slik han har uttalt tidligere,

– Han prøvd å forklare seg så sannferdig som han kan i forhold til hva han husker. Man ser jo også på denne videoen og peker mot utgangen. Han har tidligere uttalt at denne saken handler om tre unge herre på byen som røk sammen i situasjon der de alle hadde fått for mye alkohol, fortsetter hun.

Ellefsen forteller at John Olav Nilsen ikke har tatt stilling til om han vil anke avgjørelsen fra lagmannsretten.

– Han må få sett igjennom avgjørelsen skikkelig, og så få man bruke den tiden han har i forhold til en eventuell anke. Så får vi ettertid ta et møte hvor vi blir enige om hva vi gjør videre, sier advokat Ellefsen.


John Olav Nilsen har ikke svart på noen av Nettavisens henvendelser.

I sin avsluttende prosedyre i Bergen tingrett la aktor Kristin Harstad ned påstand om 90 dager ubetinget fengsel.

I dommen heter det blant annet:

«Ettersom anken hva gjelder straffutmålingen har ledet til et gunstigere resultat for Nilsen, er det ikke grunnlag for å ilegge ansvar for sakskostnader, heter det i dommen.»

Nilsen og en kamerat var tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Artisten var også tiltalt for tyveri av fornærmedes telefon og besittelse av amfetamin. Det siste forholdet ble Nilsen frikjent for.

Lagmannsretten fulgte også tingrettens del av dommen som går på at han må betale 15.000 kroner i oppreisning til fornærmede, sammen med sin meddømte kamerat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.