RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johnsen mister cupkamp

VALLHALL (vif.no): Vålerenga vant cupfesten mot Toten i første NM-runde. Onsdag går turen til Buskerud, uten Ronny Johnsen, der den gamle storheten Mjøndalen venter på Nedre Eiker Stadion.

Neste kamp: Mjøndalen – Vålerenga
Cupens 3.runde, Nedre Eiker Stadion 13.juni kl. 18.00
Dommere: Ken Henry Johnsen, Flint IL, Ole Johan Lillebuen (AD), Kongsberg IF og Lars Erik Rype (AD), Lier IL

Tabellposisjon:
Mjøndalen (2.divisjon):
5.plass (4-2-2, målforskjell 14-14)
Vålerenga (Tippeligaen): 11.plass (2-3-4, målforskjell 7-10)

Siste tre kamper:
Mjøndalen:
0-0 (Mo B), 2-1 (Drøbak/Frogn H), 1-6 (Alta B)
Vålerenga: 1-1 (Odd H), 0-1 (FFK B), 3-0 (Toten B, cup)

Det er fotballen som har gjort navnet Mjøndalen kjent over hele landet. Dette skyldes ikke minst at klubben, tross sine bølgedaler, har hevdet seg helt fra 1920-årene av. MIF var den første klubben utenfor storbyene som ble norgesmestere. Det var også det samme laget utenfor storbyene som spilte i Europacupen, der MIF debuterte mot Cardiff i 1969 med John Toshack i spissen. I 1989 vant MIF noe overraskende 1-0 borte mot Werder Bremen på Weser Stadion, en stor prestasjon for en liten klubb fra Norge.

14 år siden sist
Det er hele 14 år siden Vålerenga og Mjøndalen har møttes til kamp. Da vant MIF 1-0 på Nedre Eiker. Selv om Vålerenga har slitt så langt denne sesongen, burde vel forskjellen på laget være en annen i 2007.

Statistikken på Nedre Eiker er heller ikke god for Vålerenga, med kun tre seiere på 11 forsøk. Totalt har også Mjøndalen et lite overtak på laget fra Oslos østkant.

MIF rykket opp til 2.divisjon før denne sesongen, og har så langt gjort det brukbart. De ligger foreløpig trygt plassert midt på tabellen. I cupen gikk de enkelt videre fra 1.runde etter 5-0 seier borte mot Vollen.

På laget til MIF finner vi noen spillere med solid erfaring fra Tippeligaen, som Kenneth Karlsen, Lars Erik Martinsen, Vegard Hansen, Vegard Dokken og Robert Hansen med en fortid hos erkerival Strømsgodset. Tom Guldbrandsen, med en lang fortid hos Vålerengas rivaler Lillestrøm er også å finne hos onsdagens motstandere. En av de yngste spilleren i stallen er fjorårets Vålerenga-junior Bajram Ajeti som vendte tilbake til Buskerud i vinter etter én sesong i Oslo.

Skadesituasjonen
UTE:
Ronny Johnsen

Ronny Johnsen fullførte ikke søndagens seriekamp mot Odd Grenland, etter å ha skallet sammen med Fernando de Ornelas i en hodeduell.

- Ronny fikk seg en liten hjernerystelse i går, og er uaktuell for kampen mot Mjøndalen. Når det gjelder søndagens seriekamp, må vi bare se an utover uken, det er for tidlig å si noe, sier medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe til vif.no.

Ellers kan Vålerenga mønstre et skadefritt mannskap, selv om Daniel Fredheim Holm også gikk av tidlig mot Odd etter en krampe.

- Det er ikke noe alvorlig. Daniel fikk en skikkelig krampe i leggen som ikke ga seg med en gang som den pleier å gjøre. Han var litt stiv og støl i dag, men skal være klar til onsdag, forsikrer Schwabe.

SISTE OPPGJØR: Mjøndalen – Vålerenga 1-0, 24.juli 1993 på Nedre Eiker
INNBYRDES OPPGJØR, I MJØNDALEN (Alle turneringer, VIF nevnt først): 3-1-7, målforskjell 9-16
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT (VIF nevnt først): 9-2-11, målforskjell 29-34
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 4-0, 5.september 1982 i Oslo
STØRSTE MJØNDALEN-SEIER: 5-1, 28.juli 1991 i Oslo
(Kilde kampstatistikk: nifs.no)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere