– Statsministerens form er stabil, og han responderer på behandling, heter det i en uttalelse fra Downing Street onsdag.

Statsministeren skal fortsatt intensivbehandles, men han er ved godt mot, ifølge uttalelsen.

Få siste nytt om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio.

Johnson mottar det som blir omtalt som standard oksygenbehandling, men puster for egen maskin. Han vil fortsatt være innlagt på St Thomas sykehuset i London for videre observasjon, melder BBC.

Johnson jobber ikke fra sykehuset, men er i kontakt med de rundt seg som er avhengig av kommunikasjon med statsministeren.

55 år gamle Boris Johnson fikk påvist koronaviruset for nesten to uker siden. Søndag kveld ble han innlagt på sykehus etter at han hadde vært i hjemmeisolasjon over en lengre periode. Mandag kveld ble han overført til intensivavdelingen etter at tilstanden skal ha forverret seg.

Johnson fikk ifølge flere britiske medier oksygen fordi han slet med å puste. Han ble innlagt på en intensivavdeling på sykehuset ved 20-tiden mandag kveld.

Selv om han fikk oksygen, understreket statsministerens kontor at Johnson var våken.

– Johnson er ved bevissthet, han puster ved egen hjelp og er ikke lagt i respirator, opplyste en talsmann for statsministerens kontor mandag kveld.

Utenriksminister Dominic Raab har tatt over Johnsons oppgaver.

Onsdag ledet Raab et møte i regjeringens krisekomité for koronaviruset, mens dødstallet i Storbritannia steg til et nivå på linje med Italia og Spania, de hardest rammede landene i Europa. 938 mennesker ble registrert døde onsdag, dermed er over 7.000 døde i landet.

Johnson mottar det som blir omtalt som standard oksygenbehandling, men puster for egen maskin. Feberen er gått ned, og han er ikke koblet til respirator.