*Nettavisen* Nyheter.

Johnson-Sirleaf tatt i ed i Liberia

Monrovia (NTB-AFP-DPA): Fredsprisvinner Ellen Johnson-Sirleaf er tatt i ed for en ny periode som president i Liberia.

Rundt 3.000 jublende tilhengere var til stede ved seremonien i den liberianske hovedstaden Monrovia mandag. USAs utenriksminister Hillary Clinton og presidentene i Elfenbenskysten, Guinea og Senegal var blant æresgjestene under høytideligheten.

73 år gamle Johnson-Sirleaf ble gjenvalgt i november i fjor med over 90 prosent av stemmene i den avgjørende valgomgangen.

Den liberianske presidenten vant Nobels fredspris for 2011 sammen med Leymah Gbowee fra Liberia og Tawakul Karman fra Jemen. Johnson-Sirleaf ble Afrikas første folkevalgte kvinnelige leder da hun tiltrådte som president i 2005.

Liberia, som i sin tid ble grunnlagt av frigitte slaver, ble gjennom 14 år fram til 2003 herjet av en blodig borgerkrig. Mer enn 200 mennesker mistet livet, og over en million liberiere ble drevet på flukt.

Men siden da har landet gjort store framskritt. Både Ellen Johnson-Sirleaf og Leymah Gbowee har spilt viktige roller i forsoningsprosessen i landet, og Johnson-Sirleaf gikk tilbake på et løfte om bare å sitte i én valgperiode for å kunne fortsette dette arbeidet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.