*Nettavisen* Nyheter.

Joker Merida signerer sprinter

Foto: Bjørn Anders Johnsen

- Det gjør laget vårt mer komplett, sier Gino Van Oudenhove.

Hans navn er Jo Kogstad Ringheim. Han er 22 år og kommer fra Bærums Verk.

Nordmannen har denne sesongen syklet for svensknorsk Team people4you – powered by bliz.

Foran 2012-sesongen ble han med noen kamerater videre fra Asker CK til Unaas Cycling. Siden har han ikke sett seg tilbake.

- Jeg føler selv at vært utrolig heldig. Jeg ble nok ikke med over fra Unaas til people4you fordi jeg var god nok, men fordi jeg allerede var en del av laget. Nå har jeg tatt et stort steg og har trivdes veldig godt i laget. Jeg har lært mye av å kjøre med ryttere som Fredrik Ludvigsson, Christian Bertilsson og Michael Olsson, sier Kogstad Ringheim til procycling.no.

Sterk prestasjon i Belgia
Han mener flere år med hard trening er nøkkelen bak framgangen. Nå har han nemlig gått ned i treningsdoser og kjører mer spesifikke økter.

Les også: Norsk sykkelkomet har valgt lag

Da han i midten av mars ble nummer ni i semiklassikeren Hanzame Classic, mener 22-åringen det skyldes det gode grunnlaget hans.

- I det rittet følte jeg meg dårlig i starten, men sterkere og sterke utover. Da andre mistet trøkket, følte jeg meg utrolig bra. Det kan jeg nok takke treningsgrunnlaget mitt for, sier han fra telefon i Belgia.

Der er han nemlig sammen med Bertilsson og Ludvigsson for tiden for å avslutte sesongen med fem prokermesse (belgiske gateritt) på ti dager.

- Hadde tilbud fra utlandet
Neste år starter et nytt kapittel for Kogstad Ringheim. Han har nylig skrevet under på en ettårig avtale med Joker Merida.

Dette til tross for at Team people4you og et ikke navngitt utenlandsk lag ønsket ham neste år.

- Det var et vanskelig valg. Grunnen til at jeg velger Joker er rittprogrammet, støtteapparatet og de proffe folkene rundt laget. Jeg har stor respekt for Gino som leder, og jeg får lov til å fortsette studiene mine i Trondheim. Det var et viktig punkt for meg.

I retur får Joker-laget noe de sårt har savnet denne sesongen: En god avslutter! Foruten det sterke resultatet i Hanzame, ble Kogstad Ringheim tredjebeste nordmann i Arctic Race på grunn av god posisjoneringsevne i avslutningene.

Gino: - Blir mer komplette
Selv mener bæringen at han er best egnet som klassikerrytter, men at han gleder seg til å bli satset på i avslutningene.

- Det har vært vanskelig for laget vårt i massespurter den siste tiden. Vi har forsøkt med både Vegard Robinson Bugge og Kristoffer Skjerping. Selv om de er sterke, er de ingen utpregede avsluttere. Jo Kogstad Ringheim er en god sprinter. Han vil gi oss spisskompetanse og et mer komplett lag neste sesong, sier Van Oudenhove til procycling.no.

På tross av oppturen i Nord-Norge, har det vært en vanskelig sesong for Kogstad Ringheim. Han veltet under norgescupavslutningen i Sandnes og jobber fortsatt hardt for å håndtere vridningen av pådro seg i hofta.

- Jeg er glad for at jeg fikk vise meg fram under Arctic, men det er riktig at deler av sesongen har gått tapt på grunn av skaden. Jeg har høye mål og har hatt lyst til å representere Norge, blant annet i et ritt som Flandern rundt. Denne sesongen har vist at det ikke er enkelt å sykle utenfor de norske kontinentallagene, avslutter 22-åringen.

PS! Joker Merida har også signert kometen Odd Christian Eiking foran neste sesong. Les mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.