RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jolie talte voldtektsofrenes sak i G8

Sist oppdatert:
London (NTB-DPA): Superstjernen Angelina Jolie møtte torsdag verdens mektigste utenriksministre i London for å snakke om hvordan verden kan hindre seksualisert vold mot kvinner i krig.

- Hundretusener av kvinner og barn er blitt utsatt for seksuelle overgrep, torturert og tvunget til å være sexslaver i vår generasjons kriger, sa skuespilleren etter G8-møtet.

På pressekonferansen var hun flankert av USAs utenriksminister John Kerry og Russlands Sergej Lavrov, samt seks andre utenriksministre.

De åtte stormaktene vedtok samme dag en avtale om å bekjempe seksualisert vold i konfliktområder. Avtalen skal gjøre det lettere å etterforske og rettsforfølge voldtekt, noe Jolie og FNs spesialrepresentant Zainab Hawa Bangura mener er positivt, selv om de fremholder at tiltakene burde vært iverksatt for lenge siden. Jolie er goodwillambassadør for FNs høykommissær for flyktninger.

Den britiske utenriksministeren William Hague kaller avtalen historisk. Også hjelpeorganisasjonen Care gleder seg over enigheten i London.

- G8 har i dag sendt et viktig signal fra verdens mektigste stater om at voldtekt i krig ikke lenger vil bli tolerert, sier Torild Skogsholm, generalsekretær for Care i Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere