*Nettavisen* Nyheter.

Jon-Olav frastjålet 240 juletrær

Foto: Lars Petter Hallingstorp (Romerikes Blad)

- De har tydelig peiling. Det er de fineste trærne som er tatt, sier frustrert juletreselger.

11.12.11 12:31

De frekke tretyvene brukte 15 minutter på å ta med seg en liten skog. Juletreselger Jon-Olav Haugen har aldri opplevd maken.

Med en hvit kassebil lempet juletretyvene innpå edelgran på rekordtid. Verdier for nærmere 50.000 kroner mener juletreselger Jon-Olav Haugen han har blitt frastjålet.

Utenfor Rimi langs Øvre Rælingsveg i Rælingen har han stått i sju av siden ti år som juletreselger. Tyveriet beskriver han som profesjonelt.

- De har tydelig peiling. Det er de fineste trærne som er tatt. All edelgrana som lå på pallene er borte, bare vanlig grønn gran ligger igjen, forklarer Haugen til RB.no.

Trærne får han ferdig pakket i strømper på store paller. En pall tar ca. 120 trær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lars Petter Hallingstorp

Fanget på videokamera
Det var morgenen 9. desember han oppdaget tyveriet. Et videokamera på butikkveggene fanget opp juletretyvenes effektivitet. Dessverre lar det seg ikke gjøre verken å identifisere tyvene eller lese registreringsnummeret på bilen.

Kameraet, som er rettet mot butikkens varerampe, klarer bare å «se» den hvite kassebilen komme i to omganger og at noen går ut og bak bilen der juletrærne står lagret på paller.

- De kom i to omganger og var like raske begge gangene. Det har ikke tatt mer enn 15 minutter å forsyne seg fra pallene trærne lå på. Med den effektiviteten kunne de fått jobb hos meg med det samme, sier Haugen, selv oppvokst i Rælingen, og som klarer å fleipe litt i alvoret.

Lett omsettelig
Det er ikke første gang han har opplevd å ha blitt frastjålet en stor mengde juletrær. 240 er likevel ny rekord. Han kommer nå til å anmelde tyveriet til politiet.

- I disse tiden er dette lett omsettelige varer. Jeg ønsker bare å advare andre juletreselgere, og at folk ikke kjøper juletrær fra en hvit kassebil. Da vet du det er tyvegods, sier juletreselgeren.

Trærne importerer han fra Danmark, noe fra Stavanger og noe fra eget bruk i Trysil.

Karin Lilleberg har solgt juletrær for Haugen siden han startet opp langs Øvre Rælingsvei.

I helgen var tyveriet den store snakkisen på Rimi.

- Mange har kommet bort og spurt om det virkelig er sant. Jeg har aldri opplevd lignende. At det forsvinner et tre eller to er ikke uvanlig, men 240? Nei, det er helt forferdelig. At ikke engang juletrærne skal få stå i fred er bare trist, mener Lilleberg

Les flere saker fra Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.