RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonas døde 12 år gammel – nå har de samlet inn 300.000

TAKK: Søsteren Helene, tvillingbroren Emil og mamma Heidi fikk sjekken fra Asbjørn Rud, Steinar Mortensen, Steinar Morten og Lisbeth Austad.
TAKK: Søsteren Helene, tvillingbroren Emil og mamma Heidi fikk sjekken fra Asbjørn Rud, Steinar Mortensen, Steinar Morten og Lisbeth Austad. Foto: Jon Theodor Hauger-Dalsgard (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
For snart to år siden døde kreftsyke Jonas Dønnum Veum (12). I dag rundet minnefondet 300.000 kroner.

(JESSHEIM) Romerikes Blad: Mamma Heidi og søsknene Helene og Emil tok imot sjekken på 25.000 kroner fra gjengen bak sykkelrittet Oslo-Malmö.

– Dette kom helt uventet. Det er så rørende at jeg ikke har ord, sa trebarnsmoren.

20. desember 2012 døde Jonas Dønnum Veum fra Jessheim, seks dager etter tolvårsdagen. Kreften han trodde var borte hadde kommet tilbake.

DØDE: Jonas Dønnum Veum ble bare 12 år gammel.

Familien opprettet et minnefond, og på ettårsdagen etter Jonas' død, arrangerte tvillingbroren Emil «døgnefest». Venner samlet seg for å holde seg våkne i ett døgn, og naboer, venner og lokalt næringsliv sponset barna. For hver time de holdt seg våkne, la «sponsorene» penger i potten.

– Jonas var så glad i å «døgne». Det ble en utrolig oppslutning, der kjente og ukjente kom med penger. Selv småjenter i nabolaget kom med sparegrisene sine, forteller Heidi Dønnum til Romerikes Blad

– Dypt takknemlige

Senere har Jonas' skole arrangert konsert til inntekt for minnefondet, og den ihuga Liverpoolsupporteren ble også tildelt Supporterklubbens Hederspris etter sin død – den første hedersprisen de norske supporterne noen gang har delt ut.

BALLEN: Jonas' første Liverpool-ball er alltid med. - Vi ønsker at noe godt skal skje der ballen er. Den er blitt et symbol, en slags trygghet, forteller moren.

– Vi har ikke gått hardt ut med minnefondet og har egentlig ikke hatt mulighet til å jobbe så aktivt med det heller, før nå. Likevel har pengene strømmet inn. Vi er dypt takknemlige, forteller familien.

Treningsrom

Pengene fra Jonas' minnefond skal i utgangspunktet brukes til å utstyre treningsrommet på Radiumhospitalet, i tillegg til mer hverdagslige oppmuntringer for å hjelpe kreftsyke og pårørende.

– Treningsrommet var et fristed for Jonas og også resten av familien. Der gikk det på en måte an å ikke være syk, forteller Heidi Dønnum til Romerikes Blad

Mandag kommer et treningsapparat til 70.000 kroner, direkte fra USA.

– Sykehuset har ønsket seg en slik, men ikke hatt råd. Da føltes det godt at vi hadde pengene, takket være den enorme støtten vi har opplevd i lokalmiljøet.

– Brukt med hjertet

Gjengen bak Malmö-Oslo syklet for første gang den over 600 kilometer lange distansen i 2009, for å samle inn penger til kreftsaken. I fjor gjentok de bedriften, i et såkalt minneritt. 78 syklister fullførte, etter å ha sittet 28 timer på sykkelsetene.

Til sammen har de syklet inn nærmere en kvart million kroner. Alle pengene har gått til kreftsaken, og i går ble Jonas minnefond 25.000 kroner større.

– Vi er glade for å kunne gi disse pengene til minnefondet, og det arbeidet de står for. Vi vet pengene blir brukt med hjertet og at de vil føre til masse omsorg for noen som virkelig trenger det, sa Lisbeth Austad.

Les flere saker hos Romerikes Blad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere