RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonas dobbelt så populær som Jens

Sist oppdatert:
70 prosent mener utenriksministeren gjør en god jobb.

Gjentatte meningsmålinger viser at mer enn 70 prosent av velgerne mener Støre gjør en god jobb som utenriksminister, skriver Dagbladet mandag. Til sammenligning synes bare 35 prosent at statsminister Jens Stoltenberg gjør en god jobb.

- Det er delvis rollen, men det er delvis Jonas. Han er et behagelig mennesker, som snakker behagelig, han bli ikke sint, men er dannet. Han er svigermors drøm, sier valgforsker Frank Aarebrot til avisen.

De ekspertene Dagbladet har snakket med legger vekt på at utenriksministerjobben er langt enklere enn statsministerposten.

- Som utenriksminister er du lite eksponert mot upopulære saker som helse og skole. Støre ville dalt betraktelig i popularitet hvis han var helseminister. Men han ville fremdeles vært blant de mest populære statsrådene, sier administrerende direktør Sigurd Grytten i Burston-Marsteller.

Ifølge den siste målingen utført av Dagbladet og Synovate svarte 93 prosent av Ap-velgerne at Støre gjør en god jobb. Bare 74 prosent mener Stoltenberg gjør det samme.

Støre er også mer populær blant Høyre-velgerne enn hva Stoltenberg er blant sine egne. Hele 80 prosent av Høyre-velgerne mener utenriksministeren gjør en god jobb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere