Fredag ettermiddag ble det klart at Trond Giske gir opp kampen om et toppverv i Trøndelag Ap, etter at partiet mottok en bekymringsmelding om Giskes oppførsel overfor en ung kvinne.

Partileder Jonas Gahr Støre har forståelse for konklusjonen Trøndelag Arbeiderparti har kommet frem til.

- De har arbeidet mye og tatt dette på alvor, sier han i en video til VG.

Støre vil ikke gå inn på detaljer om oppførselen til Giske kan karakteriseres som «dum», men sier til VG at det gir et uttrykk for dårlig dømmekraft.

- I lys av forhistorien, i lys av varslersakene og i lys av det Trond Giske selv sa for ett år siden om at han hadde vanskeligheter med å skille mellom roller i lignende situasjoner, så er dette et uttrykk for dårlig dømmekraft, sier Støre til VG.

På spørsmål om han er lei alt bråket rundt den tidligere Ap-nestlederen er svaret klart:

- Ja. Og det gjelder også partiet. Vi har landet varslersakene og konkludert dem, ikke gjenopptatt dem, sier Støre til avisen.

Fredag ettermiddag melder Dagbladet at Arbeiderpartet henlegger bekymringsmeldingen mot Trond Giske.

- Videoens innhold er belyst og de som er avbildet har selv uttalt seg om bakgrunn og innhold. Sandlis henvendelse til partikontoret vil ikke få noe mer formell behandling, sier partisekretær Kjersti Stenseng til avisen.

- Riktig avgjørelse

– Jeg har fått med meg at Giske har trukket seg. Og jeg mener avgjørelsen er rett for å skape ro i partiet, skriver leder Håkon Einarsve i Trøndelag AUF i en tekstmelding til Trønder-Avisa.

Han er glad for at komiteen kom til en enstemmig løsning og mener at Trøndelag Ap nå må legge dette bak seg.

– Jeg ser fram til at vi skal vinne valget og stå samlet som et lag, sier Einarsve.