Se Ap-lederen hamre løs på statsministeren:

Tirsdag morgen holdt statsminister Erna Solberg en redegjørelse i Stortinget. Hun håper å ikke innføre nye nasjonale retningslinjer, men viste sterk bekymring om de økte smittetallene. Statsministeren advarte mot en vanskelig tid foran oss.

Umiddelbart etter redegjørelsen gikk Ap-leder Jonas Gahr Støre hardt til verks på redegjørelsen fra Solberg.

Les mer: Disse nasjonale koronatiltakene kan bli innført

– Jeg synes det var en uavklart redegjørelse statsministeren ga. Det hun egentlig sier er at situasjonen er veldig alvorlig. Men hun vil avvente i enda flere uker før hun gjør nye tiltak. Det legges et veldig stort ansvar på kommunene med denne linjen som nå legges opp, sier Støre og legger til:

– Kommunene er den fremskutte posten. Men jeg synes det fortsatt er uavklart hvordan statsministerne vil vurdere om vi er på rett vei eller ikke. Det bildet vi ser for oss, er at vi har to krevende måneder foran oss, hvor smittetallene kan komme ute av kontroll. Dette viruset har vært uforutsigbart.

Les mer: Raser mot MDG-byråden etter trefelling: - Sykkelveier trumfer tydeligvis alt

Støre la også inn et syrlig stikk mot Erna Solbergs tale til folket på søndag, som fikk kritikk for å være «meningløst».

– På søndag oppfattet jeg at det viktigste budskapet til statsministeren var at hun er stolt av folk. Jeg er for så vidt enig i det, sier Støre.

Ap-lederen kritiserte også regjeringen for å være for treg med å få kontroll med grensene.

Les mer: Vil prioritere eldre innvandrere i storfamilier foran i vaksinekøen: – Dette er rasisme

– En av grunnene til at vi har fått disse muterte virusene er at man ikke har hatt kontroll på importsmitten. Det måtte til slutt til et drastisk tiltak til, nemlig å stenge grensene.

Erna: - Litt rart

Nettavisen stilte statsminister Erna Solberg (H) følgende spørsmål:

- Hva vil du si til kritikken fra Støre om at du skyver kommunene foran deg?

- Jeg opplever at hans kommunepolitikere er veldig opptatt av at de skal ta ansvar og at vi har et godt samarbeid med kommunene. De fleste har vært flinke til å innføre tiltak raskt, sier hun til Nettavisen.

Likevel - noen har somlet:

- Derfor har vi vært tydelige på at vi må ha tunge, raske tiltak med en gang i kommunesektoren.

Statsministeren opplever at nettopp det å avvente nasjonale tiltak er i respekt for kommunene - og dermed mange Ap-ordførere.

- Synes du utspillet bærer preg av at vi nærmer oss et valg?

- Jeg synes det er litt rart utspill basert på oppslagene fra Arbeiderpartiets egne politikere, svarer hun.