Se videointervju med statsminister Jonas Gahr Støre:

GARDERMOEN (Nettavisen): Fem måneder etter at Ap-leder Jonas Gahr Støre vant stortingsvalget og ble landets nye statsminister, talte han til sine egne på Arbeiderpartiets landsstyremøte på Gardermoen tirsdag ettermiddag.

Det med et dystert bakteppe, med krig i Europa og galopperende strømpriser og bensinpriser her hjemme, som har gjort regjeringen - og særlig Senterpartiet (Sp) upopulære.

Men Støre kan ikke love noen ekstra drahjelp til sin regjeringspartner.

– Hvilke seire kan du gi Senterpartiet som drahjelp?

– I regjering er vi ett lag, og jeg tror vi står oss over tid ved å levere god politikk som ett lag, slår Støre fast overfor Nettavisen etter sin landsstyretale.

Les også: Støres tale: – Vi trenger en bred debatt i landet vårt nå

– Du betaler en pris

Senterpartiet har siden stortingvalget rast på meningsmålingene, fra et valgresultat på 13,5 prosent til rekordlave 6,6 prosent på den dårligste målingen i mars.

– Senterpartiet er i fritt fall, på hvilken måte truer det regjeringsprosjektet ditt?

– Vi er fem måneder inn i en regjeringsperiode og har fått mange saker som treffer folket i økonomien og hverdagen deres. Da tror jeg du betaler en pris når du sitter i regjering, sier Støre.

Ap-lederens fokus er likevel klinkende klart:

– Jeg tenker mest på hvordan vi løser de oppgavene vi står overfor nå. Meningsmålinger og veien til valget, det er en stund til. Og jeg tror vi kommer til å vise at vi fortjener tilliten når vi kommer dit, sier han.

– Men hvor viktig er det at Senterpartiet reiser seg nå?

– Jeg ønsker selvfølgelig vår partner alt vel og at de klarer seg bra. Jeg synes de er med på å ta ansvar i en veldig vanskelig tid, så dette tror jeg vi skal klare å få til sammen, sier Støre.

Les også: Sp-utspill om å skyve på Norges klimamål – SV reagerer kraftig

– Viktigere enn drivstoffpriser

Fredag har regjeringen varslet nye krisepakker i forbindelse med krigen i Ukraina, men Ap-lederen er hemmelighetsfull om hva som vil komme.

– Kan du si noe om det vil gi lavere bensin- og dieselavgifter?

– Nei, nå får du vente til fredag, men dette er i hovedsak det vi gjør i forhold til strøm - forlengede strømordninger, som er aller viktigst for økonomien til folk. Det er viktigere, faktisk, enn drivstoffpriser, som har gått veldig mye opp og ned. Og så er det kostnadene knyttet til å det å ta imot flere flyktninger, sier Støre.

– Men det er en sak hvor Senterpartiet har sagt at hvis bensinprisen lå over 20 kroner, kunne de ikke sitte i regjering?

– Nei, men så kom det en krig. Og det kan man aldri planlegge for. Og prisen har ligget over 20 kroner og under 20 kroner, så får vi følge utviklingen fremover, sier han.

I Nettavisens marsmåling fra Sentio, ryker også flertallet til Støre - og Arbeiderpartiet og Senterpartiet er avhengig av støtte fra Rødt i tillegg til SV for å få flertall på Stortinget.

Til det har Støre følgende å si:

– Det er lenge til valg. Det tenker jeg.