Jonas Gahr Støre (56) og Marit Slagsvold (54) har vært gift i 28 år, kjærester i 33. Sammen har de tre barn, Magnus, Vetle og Gullik.

- For å vekke oss selv litt

I et intervju med VG forteller Ap-lederen at de jevnlig har oppsøkt parterapi, første gang for rundt femten år siden.

– Ofte kommer spørsmålet om parterapi opp når par er i krise. Vi var ikke det. Vi var tidlig i 40-årene og hadde levd sammen lenge, fått barn og levde i hverdagsliv. Så vi kom inn i det på den måte at vi sa «skal vi gjøre dette for å vekke oss selv litt?», slik at vi kan leve sammen lenge. Få påfyll, sier Gahr Støre til VG.

Nå er det noen år siden de sist var i parterapi, forteller Gahr Støre.

– Dette er jo forbundet med ting som man egentlig liksom ikke skal snakke om, fordi det kan høres ut som om ikke alt er som det burde være. Men det å gå i parterapi har i alle fall inspirert oss til å gjøre det vi gjør, leve vårt liv, på litt ulike måter og prøve nye ting, sier han.

Åpen om fødselsdepresjonen

Slagsvold, som er gestaltterapeut, har nylig gitt ut samlivsbok, «Sammen. Jeg blir til i møtet med deg».

Boken handler om gestaltterapi, men tar utgangspunkt i forholdet med Støre. I boken forteller hun blant annet åpent om at hun selv led av fødselsdepresjon.

Slagsvold har seks års utdannelse fra Norsk Gestaltinstitutt-Høyskole. Norsk Gestaltterapeut Forening beskriver terapien som en retning innen den humanistiske psykologien som innebærer opplevelsesorientert, prosessorientert og eksperimentell psykoterapi.

Støre har ikke bidratt i boken.