RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonas Gahr Støre (Ap) får høyest oppslutning på en ny statsministermåling. Statsminister Erna Solberg (med ryggen til) sier hun skal jobbe med å overbevise velgerne. 
Jonas Gahr Støre (Ap) får høyest oppslutning på en ny statsministermåling. Statsminister Erna Solberg (med ryggen til) sier hun skal jobbe med å overbevise velgerne.  Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Jonas Gahr Støre mer populær enn Erna Solberg på ny måling

Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre (Ap) er mer populær enn Erna Solberg (H) på en ny statsministermåling. Solberg mener forklaringen er rødgrønn framgang den siste tiden.

Ifølge en ny statsministermåling Norstat har utført for NRK i april har Støre og Solberg siden jul byttet plass som landets foretrukne statsminister.

Av de spurte svarer 44 prosent at de mener Arbeiderparti-lederen er mest skikket som statsminister, mot 38 prosent som svarer Solberg. 18 prosent svarte "vet ikke".

– Det er hyggelige tall, men det er egentlig gode tall for begge. Så det kommer sikkert til å bli jevnt fram mot valget, sier Støre.

Solberg sier hun tror Støres oppslutning kan handle om at den rødgrønne siden har gått litt fram, mens det har gått litt tilbake på borgerlig side.

– Så får jeg jobbe med å se om ikke jeg kan få enda flere til å synes at det er jeg som skal være statsminister, sier Solberg.

En NRK-måling viste tirsdag at de borgerlige partiene fortsatt sliter.

I forrige uke viste nok en måling at Senterpartiet er større enn Fremskrittspartiet.

Sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere