RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonas Gahr Støres popularitet faller kraftig

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Jonas Gahr Støres popularitet har stupt etter at han gikk av som utenriksminister og tok over ansvaret i Helsedepartementet.

Støre var svært populær som utenriksminister, men oppfatningene har endret seg etter at han tok over som helseminister etter Anne- Grete Strøm-Erichsen i september.

Fra en stabil oppslutning i mange år på rundt 70 prosent, mener nå kun 46 prosent av velgerne at Støre gjør en god jobb, viser en måling utført av Ipsos MMI for Dagbladet.

Et fall i popularitet var spådd av flere fordi Helse-Norge er et område det er lettere å gjøre seg upopulær på enn utenrikspolitikk.

- Nå er Støre inne i det gjørmebadet som er helsepolitikken, og må bryne seg på de andre partiene på en helt annen måte. Samtidig har ingen har vært så populær siden Gro. Han har en enorm fallhøyde og kan fortsatt falle langt. Å være helseminister er en uriaspost, sier politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen.

Selv sier Støre at han tar tallene til etterretning, og at han er «glad for at veldig mange mener jeg gjør en god jobb». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere