RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonas tjener mer enn Clinton

(Montasje)
Sist oppdatert:
- De har et like stort ansvar begge to, de har ansvaret for hele utlandet, sier Utenriksdepartementet.

Det å påta seg en jobb som politiker kan føre til at man må si fra seg økonomiske goder.

Selv om mange politikere kan fremstå som overbetalte er nok realiteten at mange faktisk er underbetalte sammenlignet med tanke på ansvar, arbeidspress, offentlig søkelys og stillinger de kunne fått i det private næringsliv.

En av de som er best skodd økonomisk av de norske politikerne er utenriksminister Jonas Gahr Støre, som har arvet mye penger fra familiens tidligere eierskap i Jøtul.

Les mer: Slik tryller Støre bort formuen sin

Men i tillegg til denne formuen tjener han også godt.

Faktisk bedre enn verdens mektigste utenriksminister.

24/7 Wall Street har kommet frem til at Hillary Clinton har en årslønn, uten frynsegoder, på 186.600 dollar, tilsvarende 1.040.630 kroner.

For Jonas Gahr Støre har lønnskommisjonen kommet frem til at Gahr Støres lønn fra 1. mai i fjor skal være på 1.071.600 kroner.

- Ansvar for hele verden
Og det at lønningene til disse to er like skulle bare mangle, skal man tro Gahr Støres departement.

- De har et like stort ansvar begge to, de har ansvaret for hele utlandet, sier Frode O. Andersen, konstituert underdirektør, til NA24.

Utenriksdepartementet mener dermed at Jonas Gahr Støre har et like stort ansvar som Hillary Clinton.

- Finnes det en stillingsbeskrivelse for utenriksministeren?

- Jeg har jobbet i UD i over ti år og det har jeg aldri hørt om. I tilfellet må det være omtalt i lovverket, sier Andersen.

Og fortsetter:

- Men utenriksministeren kan titulere seg med minister, sammen med statsministeren, mens resten av regjeringen er statsråder og ikke ministere.

Like stort ansvar?

Om ansvaret til Clinton og Gahr Støre står det følgende:

«Utenriksministeren har ansvar for norsk utenrikspolitikk, arbeidet med å fremme Norges interesser internasjonalt og utenrikstjenestens oppgaver. Utenrikstjenesten omfatter over 100 utenriksstasjoner - ambassader, faste delegasjoner og generalkonsulater», ifølge Utenriksdepartement.

Ifølge Marketwatch.com er dette utenriksministerens ansvarsområder:

«Utenriksministeren blir utnevnt av Presidenten for å fungere som øverste leder for utenriksdepartementet og øverste diplomatiske representant for USA. I tillegg har utenriksministeren ansvar for alle aktiviteter som faller inn under utenriksdepartementets ansvarsområde, inkludert alle ambassadene, representasjon i FN, etterretningstjenestenes- og de militære styrkenes utenlandsoperasjoner samt Homeland Security, en sivil forsvarsordning som ble opprettet i etterkant av 9/11 angrepene».

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere