Gå til sidens hovedinnhold

Joner stjeler Hunter-showet

Kodenavn Hunter fyller tomrommet etter «Svarte penger – hvite løgner».

Kodenavn Hunter
Torsdager klokken 21.30 på NRK.

Etter at Ane Dahl Torp og Trond Espen Seim samlet over 800.000 seere i uken med «Svarte penger - hvite løgner» i 2004, har jeg slitt med å engasjere med i norske krimserier. TV 2-serien «Ran» var et hederlig unntak, men etter det har det definitivt ikke vært noe fengende for min del.

LES OGSÅ:Ane Dahl Torp «arrestert»

Hemmeligheter
Med «Kodenavn Hunter» har Ane Dahl Torp og regissør Jarl Emsell Larsen gjort det igjen. Denne gangen med god hjelp fra Kristoffer Joner og Mads Ousdal.

Bjørn (Ousdal) er en dyktig etterforsker i Oslo-politiet som får livet snudd opp ned etter at broren Vegard blir drept i en voldelig kapring av en fangetransport.

Politiets hemmelige etterforskningsgruppe Hunter, spesielt nedsatt for å løse saken, vil gjerne ha ham med på laget. Bjørn takker nei på grunn av familiære problemer, men så finner han ut at broren hadde hemmeligheter han ikke ante noe om. Dermed ledes han inn i en etterforskning i grenselandet mellom arbeid og en personlig vendetta.

Actionfylt åpning
Samtidig i Gøteborg, møter vi norsk/svenske Gisela (Dahl Torp) som hjelper småkriminelle Frode med å pleie en mann med skuddskader. Etter hvert vikler Gisela seg inn i et kriminelt miljø det blir vanskelig å komme seg ut av.

«Kodenavn Hunter» kan minne litt om «Svarte penger – hvite løgner», men er noe helt annet. Her er det eksplosjoner på Hollywood-nivå, internasjonale politigrupper og hemmelige elskerinner.

Det er spennende, serien driver godt framover og det hele er skremmende troverdig.

Åpningsscenen er strålende og vil få alle actionelskende machomenn til å fryde seg i sofaen. Det er likevel Joner som stjeler showet som den ustabile kriminelle Frode. Man sitter bare og venter på hva han kan foreta seg neste gang.

«Kodenavn Hunter» er kvalitet for alle pengene, så len deg tilbake i godstolen og nyt.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley