Gå til sidens hovedinnhold

Jordal skole kutter juleferien: – Det blir veldig gøy

Etter ønske fra elevene holder skolen åpent på juleaften og første, andre og tredje juledag.

Ikke alle elevene ved Jordal skole i Gamle Oslo feirer jul og derfor har skolen valgt å holde åpent på noen av årets mørkeste dager.

– Det er mange som synes dette er veldig gøy, sier rektoren når Nettavisen ringer.

Det var Utdanningsnytt som først omtalte saken.

Vil slippe tomme og kalde gater

Rektor Halvor Holm forteller til Nettavisen at det var miljøarbeiderne ved skolen som hadde fått signaler fra elevene om at dette var noe de ønsket.

– Flere av elevene vil gjerne slippe å vandre rundt alene i tomme og kalde gater der alt er stengt, sier rektoren til Nettavisen.

Les mer

Så mye koster et juletre i år - matgigant halverer prisene

Jordal skole har omtrent 500 elever til daglig, men de fleste av disse benytter seg seg av en tradisjonell juleferie. Resten er velkommen på skolen.

– Det er snakk om 40-50 elever, rundt en tiendedel av elevene våre, men vi får se hvor mange som faktisk dukker opp, sier Holm til Nettavisen.

Ingen «alternativ jul»

Han hinter til at det vil kunne komme overraskelser til de som tar turen, i tillegg til mat og god stemning.

– Tilbudet er først og fremst sosialt, kanskje med en skattejakt og litt presanger og slikt. Det blir ingen undervisning, slik vi gjerne tilbyr i påsken, sier Holm.

Les mer

Her er årets julegensere 2019

– Dette er ingen «alternativ jul», men et tilbud til dem som ikke feirer jul.

Samtidig har ikke rektoren noe klar svar på hvordan tilbudet faktisk skal finansieres, uten at det legger noen demper på viljen.

– Vi har søkt Utdanningsetaten i Oslo kommune om penger, og satser på at vi får det. Men vi skal gjennomføre dette i år uansett, sier Holm til Utdanningsnytt.

Juleåpningen skal heller ikke medføre noen ulemper for de ansatte ved skolen.

– De ansatte som blir værende på skolen er miljøarbeidere som heller ikke feirer jul og er positive til å jobbe disse dagene, sier Holm til Nettavisen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her