Dyreeiere som sliter ut eller mishandler dyrene, risikerer dessuten å miste arbeidstillatelsen i Petra i henhold til nye regler som nyhetsbyrået AFP har sett.

Den røde ruinbyen er blant Midtøstens mest populære turistmål og ble i 2007 kåret til et av verdens sju nye underverker. Turister som ønsker det, bæres eller trekkes av esler og hester gjennom sandsteinsklippene.

Les også: NOAH ber turister styre unna hestedrosjer i utlandet

Men mange besøkende har klaget over dyrenes kår i Petra, og i fjor startet et prosjekt for å bedre dyrevelferden i turistattraksjonen som også sysselsetter rundt 8.000 mennesker.

Jordans prinsesse Alias stiftelse og dyrevernsorganisasjonen Four Paws står bak initiativet. Nå er det satt opp staller og hvilesteder i skyggen ved inngangen til Petra, og en dyreklinikk er blitt utstyrt og renovert. Dermed har eslene og hestene et sted å hvile, spise og drikke.

Tiltakene og de nye reglene vil kunne bedre omdømmet til Petra, som sliter med kraftig besøksfall. I 2010 hadde klippebyen 900.000 besøkende, men i fjor hadde tallet stupt til 315.000, ifølge myndighetene.

Turismen i Jordan har blitt hardt rammet av landets nærhet til de regionale storkonfliktene i nabolandene Irak og Syria. (©NTB)

Les også: Ber nordmenn styre unna blodige hundekamper