Gå til sidens hovedinnhold

Jordskredfare for deler av Østlandet, melder NVE

Mye nedbør og høy vannmetningsgrad gjør at NVE har ute gult varsel for jordskredfare for deler av Østlandet. Stort jordras på Hønefoss torsdag.

OSLO (Nettavisen): En turgåer oppdaget raset i Hovsenga i Hønefoss ved 11-tiden, skriver Ringblad.

- Ingen bebyggelse har blitt tatt av skredet. Vi har heller ingen opplysninger om at det skal være noen som er tatt av skredet, opplyser Sørøst politidistrikt på Twitter.

- Raset er ganske stort, melder Sørøst politidistrikt på Twitter.

Raset gikk cirka klokka 10.30. Politiet fikk melding klokka 12.10.

- Det ser ut som det har rast fra vestsiden av elva og mot Hovsenga. Politiet jobber med å få sperret av området. Kommunen og NVE er varslet, skriver politiet på Twitter.

NVE: Venter skredhendelser

NVE har torsdag ute et varsel om jordskredfare for deler av Østlandet. Varselet gjelder fra torsdag morgen til lørdag morgen.

Sjekk oppdatert farevarsel på NVE

«Det ventes noen skredhendelser. Enkelte store hendelser kan forekomme. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt. Jordskred: Utglidninger og rask bevegelse av vannmettet jord i bratte skråninger», skriver NVE om konsekvenser.

Bakgrunnen for varselet er at det ventes mye nedbør for deler av Østlandet torsdag, opp mot 20-30 millimeter på et døgn. Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er svært høy, ifølge NVE og bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt.

Les også

Rastatt bil i Jølstravatnet fortsatt ikke funnet

Værvarsel: Grått og vått på Østlandet

Meteorologisk institutt har et værvarsel ute som forteller om grått og vått vær i lavlandet på Østlandet de kommende dagene.

- Beklageligvis blir det slik til langt ut i neste uke. Så det er ikke annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet, skriver meteorologene på Twitter.

Kommentarer til denne saken