Jørgen Horn sikret seieren

TRONDHEIM (vif.no): Jørgen Horn avgjorde på overtid da VIFs rekrutter slo Nardo 2-1 og sikret årets første borteseier. Alexander Mathisen scoret Vålerengas første mål.

13.08.07 11:38

Kampen så ut til å ebbe ut med 1-1 og uavgjort, men Dennis Obeng og Jørgen Horn ville det annerledes. Obeng fikk ballen på venstrekanten, dro av en forsvarer og fant Horn på bakre stolpe. Midtstopperen headet ballen kontant i nettet.

- Det var veldig deilig å få det målet. Med seier i årets første bortekamp har vi fått en bra start i 2. divisjon. Vi vil gjerne dra med oss så mange poeng som mulig i vår, sier Vålerenga-trener Andreas Holter.

- Det er viktig at A-lagspillerne kommer i gang. Rekruttkampene er nyttig kamptrening for de som ikke har spilt så mye og tre av spillerne som startet mot Averøykameratene forrige mandag var i startelleveren mot Brann i helga.

Sjansefattig før pause
Førsteomgang på Nissekollen i Trondheim var sjansefattig. Nardo hadde en stor mulighet da de kom alene med Øyvind Bolthof, men avsluttet svakt utenfor. Dennis Obeng og Harmeet Singh sto for Vålerengas største muligheter da de avsluttet utenfor fra 14 meter.

- Vi startet førsteomgang litt rotete, men kom oss etter hvert. Uansett har vi mer å gå på enn det vi viste før pause, sier Holter.

- Nardo hadde en stor sjanse da de var alene med Øyvind Bolthof og var småfarlige på dødballer. Bortsett fra det synes jeg at vi har god kontroll. Vi skapte ikke så mange sjanser før pause vi heller, men hadde noen skuddmuligheter fra seksten meter som vi kunne utnyttet bedre.

Etter pause skapte begge lag flere sjanser.

- Kampen åpna seg litt mer i andreomgang og vi fikk etter hvert et etterlengtet mål. Alex utnytta en feil i forsvaret til Nardo før han fosset igjennom og satt inn ledermålet. Bestemtheten som Alex viste ved den scoringa skulle vi gjerne sett mer av hos hele laget i dag.

Nardo utliknet
Hjemmelaget slo imidlertid tilbake og drøye ti minutter etter Vålerengas ledermål dunket Nardos Morten Berg ballen i nettet via stolpen.

- Vi var for ubesluttsomme i forkant av utlikningsmålet. Etter 1-1-målet stod kampen og vippa og Nardo hadde noen gode skuddmuligheter. Jeg hadde en dårlig følelse da det gjenstod femten minutter, men vi kom tilbake igjen og skapte litt selv mot slutten av kampen.

Og to minutter på overtid sørget Jørgen Horn for at alle poengene ble med hjem til Oslo.

- Det er sikkert surt for Nardo å tape kampen to minutter på overtid. Alt i alt synes jeg at vi vant fortjent, men all honnør til Nardo som gjorde det vanskelig for oss og ga oss veldig liten plass, forteller Holter.

Vålerenga brukte litt tid på å bli vant med kunstgresset på Nissekollen som er litt annerledes enn det VIF-gutta er vant med fra Vallhall og Valle Hovin.

- Vi sleit med å få flyt i spillet på en liten og relativt glatt bane. Ballen gikk fort på et litt uvant underlag. På slike baner må vi ha høyere balltempo, færre berøringer og vi må slå mer på fot. Dessuten må vi bevege oss mer og få vinkel i pasningsspillet vårt.

Ungt Vålerenga-lag
Seks juniorer var i startoppstillinga mot Nardo, fire av dem fra 90-årgangen. Bortsett fra Rune Lange og Øyvind Bolthof var alle Vålerenga-spillerne under 21 år.

- Fredrik Thapper debuterte fra start i 2. divisjon. Rekruttkampene er utrolig viktig matching for 90-gutta og de andre juniorene. Vi møtte robuste karer i dag og det er nyttig for våre yngste å få brynet seg på sterkere spillere enn de vanligvis møter i juniorserien.

Med mange unge spillere på banen er det viktig at A-lagspillerne drar lasset. Holter er fornøyd med innsatsen.

- Rune Lange jobba og sleit på topp i dag og la ned helhjertet innsats. Det var positivt. Ellers var Jørgen Horn en klippe i forsvaret, mens Øyvind Bolthof var veldig solid mellom stengene. Steinar Strømnes gjorde god jobb på midten. A-lagsgutta var solide og var særlig viktige på defensive dødballer.

Nardo - Vålerenga II 1-2 (0-0)
2. serierunde, 2. divisjon avdeling 2

Nissekollen, 320 tilskuere

Mål: 0-1 Alexander Mathisen (60), 1-1 Morten Berg (68), 1-2 Jørgen Horn (92)

Vålerengas lag (4-4-2): Øyvind Bolthof - Fredrik Carlsen, Jørgen Horn, Fredrik Thapper (Kristoffer Thuen inn 41), Amin Nouri - Alexander Mathisen (Adnan Haidar inn 75), Steinar Strømnes, Harmeet Singh, Kristian Brix - Dennis Obeng, Rune Lange

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag