RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Joshua French anker ikke livstidsdommen

ANKER IKKE: Joshua French anker ikke livstidsdommen han har fått av militærdomstolen i Kinshasa i Kongo. Dette bildet er fra en liten pause i rettssaken da French snakket med sin norske advokat Hans Marius Graasvold.
ANKER IKKE: Joshua French anker ikke livstidsdommen han har fått av militærdomstolen i Kinshasa i Kongo. Dette bildet er fra en liten pause i rettssaken da French snakket med sin norske advokat Hans Marius Graasvold. Foto: Marte Christensen (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:

(Nettavisen/NTB): Joshua French anker ikke livstidsdommen for drap på Tjostolv Moland, sier hans kongolesiske forsvarer til Dagbladet.

Joshua French ble onsdag dømt til livsvarig fengsel for å ha tatt livet av sin kamerat Tjostolv Moland.

- Jeg kan bekrefte at den ikke blir anket. Det er flere elementer i den vurderingen, sier French’ norske advokat, Hans Marius Graasvold, til Nettavisen.

- For det første ser vi hvordan helt uangripelige rettsmedisinske bevis har blitt satt til side i denne rettssaken vi har nå. Det gjør at vi føler oss rimelig sikre på at han får en lignende behandling i en annen instans. Nytteverdien i en anke er vi svært tvilende til, for å si det mildt, sier Graasvold.

- Det andre er hans helsetilstand. Den har blitt dramatisk forverret. Mye på grunn av denne rettssaken. Det å sette i gang en ankeprosess som kan ta lang tid, er jeg engstelig for, spesielt når han ikke får noe medisinsk hjelp.

Benådning?
Grassvold håper nå at det videre arbeidet med å få til en eventuell benådning eller soningsoverføring til Norge kan fortsette.

- Det tredje er at kongolesiske myndigheter, slik jeg opplever det, har vært veldig nølende med å ta tak i denne saken så lenge det har vært en pågående straffesak. Det er mitt håp at når denne dommen er rettskraftig, så er saken ferdig og kongolesiske myndigheter kan komme på banen, og at det diplomatiske arbeidet som norske myndigheter står for, kan fortsette, sier advokaten.

- Aksepterer ikke resultatet
Graasvold sier at avgjørelsen ikke innebærer noen form for erkjennelse fra French.

- Han aksepterer selvfølgelig ikke resultatet. Han mener i likhet med meg at han er uskyldig dømt, sier Grassvold.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere