RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Joshua French følger Tjostolvs begravelse fra Kongo

Vegårshei (NTB): Mens familien og vennene deltar i begravelsen til Tjostolv Moland fra Vegårshei kirke, følger cellekamerat Joshua French seremonien fra fengselet i Kongo.

Tjostolv Moland begraves torsdag formiddag fra Vegårshei kirke i Aust-Agder. Familien til den 32 år gamle nordmannen som døde i Ndolo-fengslet i Kinshasa for tre uker siden, er i dyp sorg over at Moland kom død hjem fra Kongo etter å ha sittet fire og et halvt år i fengsel. Likevel har de ikke glemt hans cellekamerat Joshua French på dagen for begravelsen.

- I dag går familien Molands tanker til Joshua French som sitter alene i Kinshasa i militærfengselet Ndolo. Han har fått alt om det vi skal gjøre i kirken og kan således følge det vil skal gjøre her, sier sjømannsprest Knut Lyngseth som skal forrette begravelsen.

Kisten med den døde 31-åringen ankom Norge fra Kongo i forrige uke og ble fraktet videre til hjemstedet Vegårshei.

Familie og venner strømmet til den hvite trekirken i Vegårshei, bare et steinkast fra Tjostolv Molands barndomshjem i god tid begravelsen startet. Kirken vil være åpen for alle, men mediene er bedt om å opptre med varsomhet.

En kondolanseprotokoll vil bli lagt ut både i kirken og i Høgtun bedehus, hvor det blir et minnesamvær. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere