*Nettavisen* Nyheter.

Joshua French innlagt på sykehus

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Etter å ha fått påvist malaria i forrige uke, ble Joshua French innlagt på sykehus tirsdag kveld. Her er French sammen med sin advokat Hans Marius Graasvold under rettssaken i Ndolofengselet i februar i fjor. Foto: Marte Christensen (NTB/Scanpix)

Joshua French er innlagt på sykehus i Kongo der han blir behandlet for malaria. opplyser hans advokat Hans Marius Graasvold til P4.

28.01.15 12:39

French fikk påvist malaria i forrige uke, og ble innlagt tirsdag kveld.

– Dette er veldig bra. Og det kan virke som at fengslet han soner i faktisk har sett at han trenger behandling utenfor fengslet nå, sier Graasvold til P4.

Graasvold forteller at French har vært alvorlig syk i over ett år, og at det ikke er gunstig at malaria kommer på toppen av dette.

– Jeg er glad for at han nå får ordentlig behandling. Sykehuset har behandlet mange for malaria tidligere, så dette er de gode på.

French ble pågrepet 3. august i fjor da han forlot en leilighet uten vakt og uten tillatelse. Dette skal ha blitt oppfattet som et rømningsforsøk av myndighetene i Kongo.

– Jeg er ikke bekymret for at han skal rømme fra sykehuset. Forholdene på sykehuset er jo bedre enn i fengsel, og han vil jo bli frisk, sier Graasvold.

– Det er dessuten stor oppmerksomhet rundt French når han er ute av fengslet, og det er nok svært mange vakter på sykehuset som passer på at han er der han skal være, sier advokaten. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag