Gå til sidens hovedinnhold

Joshua French kollapset på cellen

Joshua French kollapset nyttårshelgen på sin celle i Ndolo-fengselet i Kinshasa i Kongo. Ifølge moren er helsetilstanden hans kraftig forverret.

Joshua Frenchs mor, Kari Hilde French, skriver på sin blogg at sønnens helsetilstand gradvis skal ha blitt dårligere i romjulen.

VG skriver at Joshua French ble slapp etter en omgang med oppkast og diaré – og at hans medfanger ble mer og mer bekymret – i likhet med hans mor.

«Det er også varmt i cella slik at det er lett å bli dehydrert. Daglig prøvde jeg å si fra til fengselsledelsen», skriver moren.

Joshua French, som har sittet fengslet i over fem år i Kongo, kollapset nyttårshelgen på gulvet i cellen han deler med flere andre fanger.

«Fangene var allerede innestengt med metalldør, og de banket og skrek på vakter for å få hjelp. Det hjalp ikke. Så krøp de opp på øvre køyesenger og ropte ut av gluggene. Da fikk de tilkalt noen. Tre fanger bar Joshua bort til sykestuen og fengselslegen ble tilkalt», skriver moren.

«Josh fikk ikke sove sist natt, han spiser ikke, men har drukket noe. Han er nå tilbake på sin celle», skriver moren videre.

Advokat Hans Marius Graasvold opplyser til VG at det i samarbeid med den britiske konsulen i Kongo jobbes med å få French overført til sykehus.

I januar 2015 ble French lagt inn på sykehus i Kongo og behandlet for malaria.

Les også: Joshua French har trolig malaria

(©NTB)