*Nettavisen* Nyheter.

Joshua French tema mellom Solberg og Cameron

London (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) vil ta opp situasjonen til norsk-britiske Joshua French i Kongo under møtet med sin britiske kollega David Cameron onsdag.

Erna Solberg sa på veien inn i Downing Street at hun håpet det skulle bli tid til å drøfte situasjonen til dødsdømte French under det bare 40 minutter lange møtet.

- Jeg håper vi i alle fall får drøftet situasjonen litt. Vi har et veldig godt samarbeid med britene om Joshua French. Britene har en større tyngde i disse sakene og de har en tilstedeværelse, en egen ambassadør, som har hjulpet oss mye i dette arbeidet, sier Solberg til NTB.

Den norsk-britiske dødsdømte fangen har i snart fem år sittet i kongolesisk fengsel. Forrige uke skulle han på nytt for retten, tiltalt for drap på sin venn Tjostolv Moland i august i fjor, men saken er foreløpig utsatt til 21. januar fordi French er for syk til å stille i retten.

Selv om all etterforskning har slått fast at ingen kan lastes for dødsfallet, har kongolesisk militær påtalemyndighet tatt ut tiltale mot 31-åringen. Fordi French både har norsk og britisk statsborgerskap er begge lands myndigheter involvert i å finne en løsning på saken. I retten i Kinshasa i forrige uke var både britiske og norske diplomater til stede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.