Sammen med moren Kari Hilde French og advokat Hans Marius Graasvold reiste French til et sykehus i Kinshasa i formiddag, melder NRK. Ved 16-tiden var han ifølge advokaten tilbake i N'dolo-fengselet, men ingen av vaktene skal da ha registrert den norske fangens retur.

Advokaten ville ikke kommentere hva slags undersøkelse som ble gjennomført på sykehuset.

French skal ha vært tydelig preget av den turbulente dagen tirsdag da han så vidt fikk startet sin forklaring i den militære domstolen før alt ble stanset og utsatt som følge av dårlig tolking. Det var French' egne advokater som begjærte en annen tolk. Etter at retten ble satt var det domstolens leder som pekte tilsynelatende vilkårlig ut oversetteren og BBC-journalisten Patrice Citera som Dagbladet har benyttet seg av på sine mange reiser til Kongo. Onsdag ble det garantert fra flere hold at tilfredsstillende tolketjeneste ville være på plass når retten settes på nytt igjen fredag morgen.

- Vi har fått forsikringer om at Utenriksdepartementet vil være i stand til å skaffe en profesjonell tolk som kan stille i retten på fredag, sier leder av militærdomstolen Serge Kabondo til VG onsdag ettermiddag. (©NTB)