Journalist ble igjen i retten og smugleste dokumenter

TYVTITTET PÅ DOKUMENTER: Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv har beklaget at en av avisens journalister smugleste dokumenter i rettssalen.

TYVTITTET PÅ DOKUMENTER: Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv har beklaget at en av avisens journalister smugleste dokumenter i rettssalen.

En journalist fra Dagens Næringsliv smugleste dokumenter i Oslo tingrett. Avisens redaktør beklager, mens eieren av dokumentene vurderer politianmeldelse.

Da aktørene i rettslokalet i en sivilsak mandag forlot lokalet, ble journalisten igjen, skriver VG ifølge NTB.

– Journalisten ble sittende igjen. Han forlot ikke tinghuset før to timer senere, og derfor undersøkte vi omstendighetene ved å se på overvåkingsvideoen fra rettssalen, sier sorenskriver Geir Engebretsen.

Videoen viser at journalisten gikk til aktørplassene og tok med seg en del papirer fra den ene parten. Han skal ha lest dokumenter nesten to timer før papirene ble lagt tilbake på samme sted som han fant dem.

Tingretten har sendt brev til Dagens Næringsliv, journalisten og papirenes eier, Norse Forvaltning.

– Vi praktiserer åpenhet, men det må være basert på gjensidig tillit. Denne hendelsen er et åpenbart tillitsbrudd, sier Engebretsen.

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv har beklaget hendelsen overfor retten og har forsikret om at han vil foreta en intern gjennomgang.

Oslo tingrett hadde torsdag kveld ikke tatt stilling til eventuell anmeldelse. Det hadde heller ikke Norse Forvaltning. DN-journalisten har ikke ønsket å kommentere saken overfor VG. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.