*Nettavisen* Nyheter.

Journalist får fortsette gravearbeid

Namsretten stopper ikke artikkelen som redaktør Kent Steinhaug i bladet Næringslivet jobber med om forretningsmannen Knut Møller-Lien.

20.06.08 11:03

Propaganda har fulgt saken om forretningsmannen Knut Møller-Lien som forsøker å stoppe en artikkel som bladet Næringslivet, for næringsdrivende i Telemark og Vestfold, holder på å skrive om ham. Kent Steinhaug, redaktør i bladet, har gått forretningsmannens virksomheter nærmere etter i sømmene, noe Møller Lien ikke likte.

Forretningsmannen gikk derfor til Skien og Porsgrunns Tingrett for å få Namsretten til å stoppe arbeidet med artikkelen.

Ifølge Journalisten fikk ikke Møller-Lien medhold i Namsretten, noe verken Kent Steinhaug eller hans prosessfullmektig, advokatfullmektig Ketil Heyerdahl i Norsk Journalistlag, er overrasket over. I dommen heter det blant annet at retten ikke finner det bevist at den planlagte artikkelen vil inneholde ærekrenkende utsagn eller utsagn som bryter med personvernet.

– Som forventet, sier Heyerdahl.

– Dette er ikke overraskende. Det er ikke vanlig med forhåndssensur i Norge, og det har vi fått bekreftet, sier Steinhaug.

Retten finner heller ikke grunn til å legge særlig vekt på at Steinhaug i en e-post til saksøker skal ha skrevet at artikkelen vil være mye skarpere enn det utkastet han hadde sendt Møller-Lien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.