RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalist får fortsette gravearbeid

Sist oppdatert:
Namsretten stopper ikke artikkelen som redaktør Kent Steinhaug i bladet Næringslivet jobber med om forretningsmannen Knut Møller-Lien.

Propaganda har fulgt saken om forretningsmannen Knut Møller-Lien som forsøker å stoppe en artikkel som bladet Næringslivet, for næringsdrivende i Telemark og Vestfold, holder på å skrive om ham. Kent Steinhaug, redaktør i bladet, har gått forretningsmannens virksomheter nærmere etter i sømmene, noe Møller Lien ikke likte.

Forretningsmannen gikk derfor til Skien og Porsgrunns Tingrett for å få Namsretten til å stoppe arbeidet med artikkelen.

Ifølge Journalisten fikk ikke Møller-Lien medhold i Namsretten, noe verken Kent Steinhaug eller hans prosessfullmektig, advokatfullmektig Ketil Heyerdahl i Norsk Journalistlag, er overrasket over. I dommen heter det blant annet at retten ikke finner det bevist at den planlagte artikkelen vil inneholde ærekrenkende utsagn eller utsagn som bryter med personvernet.

– Som forventet, sier Heyerdahl.

– Dette er ikke overraskende. Det er ikke vanlig med forhåndssensur i Norge, og det har vi fått bekreftet, sier Steinhaug.

Retten finner heller ikke grunn til å legge særlig vekt på at Steinhaug i en e-post til saksøker skal ha skrevet at artikkelen vil være mye skarpere enn det utkastet han hadde sendt Møller-Lien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere