RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalist fengslet for å ha fornærmet Abbas

Jerusalem (NTB): En palestinsk journalist er dømt til ett års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å ha fornærmet president Mahmoud Abbas.

Mamdouh Hamamrehs forbrytelse besto i å legge ut et bilde på Facebook der han påpekte likheten mellom Abbas og en skuespiller som spiller fransk spion i en populær TV-serie.

En domstol i Betlehem fant at han ved å gjøre dette «skadet hans eksellense presidenten ved å spre løgner, ærekrenke og baktale ham» og at han hadde publisert materiale som bidro til å spre hat, skriver Jerusalem Post.

Hamamreh, som arbeider for TV-stasjonen Al-Quds, er den andre palestinske journalisten hittil i år som er dømt for å ha fornærmet Abbas.

I februar dømte en domstol i Nablus 26 år gamle Anas Said Awad til ett års fengsel, fordi han hadde lagt ut et manipulert Facebook-bilde der Abbas ble framstilt som spiller på fotballaget Real Madrid.

I fjor ble flere palestinske journalister og aktivister pågrepet av den palestinske sikkerhetstjenesten på Vestbredden, etter å ha lagt ut kritiske kommentarer og vitser om Abbas og andre palestinske ledere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere