Gå til sidens hovedinnhold

Journalist for en dag

OD- dagen gir en unik mulighet til å prøve seg i fristende yrker og sam- tidig gjøre en god gjerning. Min dag som journalist i Lokalavisen Groruddalen svarte absolutt til forventningene.

GRORUDDALEN: Det begynte med en mail til avisen angående jobb på OD- dagen. Ettersom svaret var positivt, var det bare å glede seg. Journalistyrket eller noe med skriving generelt, er det jeg aller helst vil bruke fremtiden min på, og en arbeidsdag i Lokalavisen var midt i blinken.
Med ODs betalingkort og et portrettintervju laget i tiende klasse, som jeg ville få en av journalistene til å gi meg tilbakemlding på, var jeg klar for det dagen måtte bringe av utfordringer.
På begynnelsen av dagen ble jeg presentert for tre av journalistene i avisen, deriblant Magne, som fortalte meg litt om Lokalavisen og journalistyrket.
Deretter fikk jeg gjøre det som virkelig var drømmen, nemlig å skrive en helt egen artikkel. Sammen med journalist Heidi, dro jeg til Furuset senter og intervjuet to arbeidende ungdommer i sportsbutikken der. Selv det store, og etter min mening nokså kompliserte, kameraet klarte jeg å bruke til å fotografere de to. Vel tilbake på kontorene, fikk jeg forme informasjonen til min første, og forhåpentligvis ikke siste, artikkel.
Etter endt artikkelskriving, var det tid for oppdrag med Heidi. Vi dro til Alnaparken for å høre på argumenter for og imot at Troserudstallen skal flyttes til området. Her fikk jeg virkelig sett hvordan en journalist arbeider!
Tilbake på kontorene for annen gang, kom journalist Camilla på at jeg kunne skrive min egen oppfatning av OD- dagen 2005, og her sitter jeg altså. Dagen i dag har først og fremst vært veldig interessant. Jeg har møtt mange hyggelige mennesker, lært mye om journalistyrket og hvordan en avis fungerer, og ikke minst fått prøvd meg selv.
Samtidig fikk jeg brukt dagen til noe positivt også for andre, ved å være en av mange ungdommer som støtter årets OD- aksjon. Takk for meg!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant