NEW YORK (Nettavisen): Den svært erfarne og kjente ABC News-reporteren David Wright er suspendert etter at han ble fanget av skjult kamera.

I opptaket, som er publisert av det konservative nettstedet Project Veritas, kaller den politiske Washington-korrespondent David Wright president Donald Trump for «en kuk». Se hele opptaket nede i saken.

Les også: Coronaviruset: - Trump er rasende

- Vi holder ham ikke ansvarlig

I opptaket omtaler han også Trump «den forbanna presidenten».

- Jeg tror egentlig ikke vi er så forferdelig interessert i velgerne, sier reporteren også i opptaket.

Les også: Donald Trump kobler Hillary Clinton og Michelle Obama til sex-overgriperen Harvey Weinstein

Om presidenten sier David Wright også at: «Vi holder ham ikke ansvarlig. Og vi gir ham heller ikke ros for de tingene han faktisk gjør».

- Er uforenlig med nyheter

ABC News er eid av Disney-konsernet og i opptaket rakker reporteren, som har jobbet i selskapet i over 20 år, også ned på eierne og deres iver etter penger.

Les: - Coronaviruset er en vanlig forkjølelse som blir brukt som et våpen mot Trump

- Slik det er nå, kan man ikke se på «Good Morning America» uten at det er en Disney-prinsesse eller en Marvel-figur som dukker opp, sier reporteren.

- Et kommersielt modus er uforenlig med nyheter, sier han også.

I opptaket sier også David Wright, som rapporterer for ABC’s populære nyhetssendinger på «World News Tonight», «Good Morning America» og «Nightline», at han anser seg selv som en sosialist.

Les også: Trump-dynastiet: - Det kan bli en grusom konflikt

Project Veritas, som gjorde opptaket av reporteren, er «en konservativ gruppe som gjør hemmelige opptak av mainstream reportere for å styrke sine beskyldninger om en partisk presse», skriver Washington Post.

Her kan du se deler av opptaket:

Suspendert og omplassert

I en uttalelse skriver ABC News at «enhver handling som skader vårt rykte som rettferdig og uavhengig, eller som opptrer som om de kompromitterer det, skader ABC News og de individer som er involvert. David Wright har blitt suspendert, og for å unngå noen mulige mistanke om partiskhet, så vil han bli omplassert bort fra politisk dekning når han kommer tilbake», skriver kanalen.

Nettavisen omtalte Project Veritas i november i fjor, etter at en kvinnelig reporter fikke sparken etter en lekkasje av et svært spesielt og kontroversielt opptak om den pedofile mangemilliardæren Jeffrey Epstein.

Les: Kvinne fikk sparken etter kontroversiell TV-lekkasje om Jeffrey Epstein

Debatten rundt suspenderingen av David Wright pågår nå for fullt på Twitter: