RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalist på flukt etter statsadvokats død i Argentina

Et vell av konspirasjonsteorier har dukket opp etter at en statsadvokat ble funnet død i Argentina. Nå har en sentral journalist flyktet fra landet.

– Jeg drar fordi livet mitt er i fare. Telefonene mine blir avlyttet, sier Damian Pachter, som jobber for Buenos Aires Herald.

– Jeg vil komme tilbake til dette landet når kildene mine sier at situasjonen er endret. Jeg tror ikke det vil skje under denne regjeringen, fortsetter han.

Statsadvokat Alberto Nisman ble funnet død i sin egen leilighet med et skudd i hodet forrige søndag. Han etterforsket en over 20 år gammel sak: bombeangrepet mot et jødisk senter i Buenos Aires, som tok livet av 85 personer. Landets påtalemyndigheter mener var utført av en gruppe iranere.

Nisman anklaget president Cristina Kirchner for å hindre etterforskningen hans. Han mente også at Kirchner har forsøkt å dekke over iranske myndigheters innblanding i bombeangrepet. Motivet skal ha vært å få tilgang til iransk olje.

Dagen etter at Nisman ble funnet død, skulle han ha deltatt på en høring i nasjonalforsamlingen om anklagene mot Kirchner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere