RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalist skrev om voldsepisode han selv var involvert i

Vadsø (NTB): En journalist i avisa Finnmarken skrev om en voldsepisode han selv var involvert i. - Det er ikke greit å lage en nyhetsreportasje om seg selv, mener Norsk Presseforbund.

Journalisten ble fredag involvert i en voldsepisode da han dekket et stand-up-show i Vadsø. Lørdag publiserte han en artikkel om episoden på avisas nettside, skriver Dagbladet.

Under tittelen «Stygg vold i Vadsø» skrev journalisten blant annet «En mann midt i 20-årene ble angrepet inne på selskapslokalet Vårbruddfredag kveld». Der forteller han om skadene til fornærmede, som altså er han selv, og forteller: «Imidlertid forsvarte fornærmede seg bra. Han har også kommet med en bakgrunnsteori for angrepet, nemlig sjalusi.

- Det er ikke greit å lage en nyhetsreportasje om seg selv, det bør høre til sjeldenheten i norsk presse, for å si det mildt, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold, som mener journalisten burde ha tatt saken til en kollega.

Ansvarlig redaktør i Finnmarken, Kari Karstensen, bekrefter at journalisten har skrevet artikkelen der han selv skal være offeret.

- Han var så på jobb lørdag morgen, og skrev politinotisene til nett. Det var en feilvurdering, og han burde ikke ha gjort det. Så enkelt er det, sier Karstensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere