*Nettavisen* Nyheter.

Journalist slått i ansiktet på jobb

Foto: LISBETH ANDRESEN (Romerikes Blad)

- Jeg har ikke hørt om lignende, sier politiet.

(RB.no): En av Romerikes Blads journalister ble søndag kveld slått da han var på jobb for avisa.

- Jeg har aldri opplevd maken. Jeg har vært i krangler i forbindelse med oppdrag opp igjennom årene, men aldri blitt fysisk slått, sier journalisten som fikk en fryktreaksjon etter episoden.

Slaget falt da journalisten stanset for å ta et bilde av en bil som sto unaturlig ute på et jorde langs veien på Algarheim.

Ville ha mobilen
- De krevde etterpå at jeg slettet bildet, og at de ville ha telefonen min. Den ville jeg selvfølgelig ikke gi fra meg. Da tok de fram en hund og truet meg, før den ene slo meg på haka, sier journalisten.

Han flyktet deretter inn i nærmeste bil som stanset og ringte politiet.

- Vi synes dette er en spesiell episode. At en pressemann blir truet og angivelig slått til. Jeg har ikke hørt om lignende, sier operasjonsleder Jan-Erik Fossneset i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Han opplyser at politiet vil skrive en tilleggsrapport på hendelsen som vil ligge ved anmeldelsen fra journalisten.

De som politiet snakket med på stedet i forbindelse med slaget og truslene var en 43 år gammel mann fra Lillehammer og en 23-åring fra Ullensaker. De har overfor politiet erkjent å ha truet journalisten, men ikke å ha slått.

- Uhørt
Sjefredaktør i Romerikes Blad, Thor Woje reagerer kraftig og vil følge opp saken videre:

- Dette er uhørt. Og jeg ser meget alvorlig på saken. Journalister er vant med kjeft, men det går en grense ved fysiske angrep, sier Woje.

- Dette skjedde på et offentlig sted der vi er i vår fulle rett til å ta bilder, og drive undersøkende journalistikk, legger han til.

Episoden vil bli anmeldt mandag.

PS! Bildet som journalisten tok, ble aldri lagret fordi mobilens minne var fullt.

Denne saken er levert av RB.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.