RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalist varsler nye Snowden-avsløringer om få dager

Sist oppdatert:
Brasilia (NTB-Reuters): Glenn Greenwald, den amerikanske journalisten som først publiserte varsleren Edward Snowdens lekkede dokumenter, varsler nye avsløringer om USA innen cirka ti dager.

- Artiklene vi har publisert så langt, utgjør bare en svært liten del av avsløringene som burde bli offentliggjort, sa Greenwald da han vitnet i en komité i det brasilianske senatet tirsdag.

Guardian-journalisten, som har base i Rio de Janeiro, sier han har hyret inn hjelp fra eksperter for å forstå noen av de mellom 15.000 og 20.000 hemmeligstemplede dokumentene fra etterretningsorganisasjonen NSA.

Dokumentene har han fått av den tidligere etterretningsanalytikeren Edward Snowden, som USA har siktet for spionasje. Snowden har blitt innvilget midlertidig asyl i Russland.

Greenwald sier til nyhetsbyrået Reuters at han ikke tror varslernettstedet WikiLeaks har fått pakken med dokumenter fra Snowden. Ifølge ham er han og filmskaperen Lauro Poitras de eneste to som har den komplette samlingen av det lekkede materialet.

Greenwald sier han har kontakt med Snowden nesten daglig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere